Η Bethesda “τσίμπησε” τα δικαιώματα του S.T.A.L.K.E.R.;

Φήμες που ξεκίνησαν από τον ίδιο το δημιουργό του τίτλου, Sergey Galyonkin, θέλουν τη Bethesda να έχει αποκτήσει τα δικαιώματα του εξαιρετικού S.T.A.L.K.E.R.

Μπορεί η σειρά των S.T.A.L.K.E.R. να μην γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία, μα θεωρείται μέχρι σήμερα πως αποτελεί μια από τις λίγες που πέτυχαν ένα ιδανικό συνδυασμό ανάμεσα στους τίτλους δράσης και τα RPGs, στην περιπέτεια και τον τρόμο, στη φαντασία και το ρεαλισμό. Και για αυτό απέκτησε φανατικούς οπαδούς. Τα οικονομικά προβλήματα της δημιουργού του, GSC Game World, εξαφάνισαν σχεδόν ολοκληρωτικά κάθε ελπίδα να δούμε ένα S.T.A.L.K.E.R. 2, αλλά… από ό,τι φαίνεται, “η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία”.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας, Sergey Galyonkin, η Bethesda, γνωστή στους περισσότερους από το “reboot” της σειράς των Fallout, απέκτησε τα δικαιώματα των τίτλων, και έτσι στο μέλλον θα δούμε τη σειρά να συνεχίζεται από τα… δικά της “χεράκια”. Το περίεργο, βέβαια, είναι πως η ίδια η Bethesda όχι μόνο δεν έκανε κάποιο σχετικό σχόλιο, μα απέφυγε και να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις – ενώ είναι όντως άξιο απορίας “τι θέλει το S.T.A.L.K.E.R.”, από τη στιγμή που τα Fallout(s) της είναι ήδη αρκετά παρόμοια σε ύφος, σε σημείο που να μπορούν να χαρακτηριστούν ανταγωνιστικοί τίτλοι.

Πήρε, όντως, τα δικαιώματα η Bethesda; Μήπως είναι μια… τραγική προσπάθεια του κ. Galyonkin να δώσει λίγη ελπίδα στους οπαδούς των τίτλων του; Χμμμ…

Source:

The rights to the S.T.A.L.K.E.R. franchise are reportedly now in the hands of Bethesda.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.