Διαθέσιμο για PCs το Dawnguard – καθυστερεί η έκδοση του PS3

Η Bethesda διέθεσε την έκδοση για PCs του πρώτου μεγάλου expansion του Skyrim, Dawnguard, εκεί που δεν το περιμέναμε.

Και εκεί που όλοι ρωτούσαν και ξαναρωτούσαν τη Bethesda “που είναι η έκδοση για PCs και PS3 του expansion του Skyrim, Dawnguard”, αυτή έκανε την έκπληξη και το διέθεσε από χθες στο Steam της Valve, ανακοινώνοντας το επίσημα στην QuakeCon.

Το Dawnguard είχε κυκλοφορήσει πριν ένα μήνα για το Xbox 360, για το οποίο η Bethesda είχε κλείσει με τη Microsoft αποκλειστικότητα 30 ημερών. Μετά από αυτό το διάστημα, θα μπορούσε να το διαθέσει και σε άλλες πλατφόρμες. Δεν είχε, όμως, ανακοινώσει καν “τη διάθεση του σε άλλες πλατφόρμες πλην του Xbox360”, κάνοντας αρκετούς να τη ρωτούν “αν, όντως, θα το δούμε και αλλού” – ερώτηση στην οποία επέμενε να μην απαντά. Το διάστημα των 30 ημερών πέρασε, το Dawnguard ήταν άφαντο, και έτσι αρκετοί άρχισαν να ανησυχούν. Και η Bethesda… “Ούτε μιλιά”.

Χθες, η εταιρεία όχι απλά αποκάλυψε την έκδοση του Dawnguard για PCs, αλλά ξεκίνησε και άμεσα τη διάθεση της μέσω Steam. Δυστυχώς, όπως εξήγησε η εταιρεία, η έκδοση για PlayStation 3 δεν είναι ακόμη έτοιμη – ή, μάλλον, είναι μεν πλήρης, έχει δε προβλήματα όσον αφορά στις επιδόσεις. Έτσι, οι κάτοχοι PlayStation 3 θα είναι για ακόμη μια φορά κομματάκι “ριγμένοι” (αφού και το ίδιο το Skyrim είχε προβλήματα επιδόσεων στην κονσόλα για μήνες μετά την κυκλοφορία του).

Source:

Making a surprise announcement at QuakeCon earlier today, Bethesda announced that the first expansion DLC for The Elder Scrolls V: Skyrim would be available for PC today. And sure enough, it’s up on Steam this very instant for $19.99 (note: Skyrim is also half off for the weekend). Dawnguard has been hotly anticipated by PC and PS3 users ever since Xbox 360 have had their hands on it for about a month now.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.