Διέρρευσαν τα κλειδιά του PlayStation 3 “3.60 firmware”

δίσκος με κόπιες, πέφτει και σπάει το ps3

Μόλις πριν λίγες ώρες ο χρήστης eol ανέβασε στο pastebin μια σειρά κωδικών που επιτρέπουν την αποκρυπτογράφηση δεκάδων νέων τίτλων του PlayStation 3. Ναι, “αυτό σημαίνει κόπιες”.

Για άλλη μια φορά οι πειρατές του PlayStation 3 έχουν… “την καλύτερη τους”, μετά από μήνες φαινομενικής αδράνειας. Όσοι είχαν “σπάσει” το PlayStation 3 τους για να τρέχουν homebrew εφαρμογές και Linux μάλλον δεν θα… συγκλονιστούν και τόσο από τη “διαρροή” που έκανε μέσω Pastebin ο αγνώστων λοιπών στοιχείων χρήστης eol. Οι “κοπιαδόροι”, όμως, που είχαν “σπάσει” το PlayStation 3 τους ειδικά για να παίζουν κόπιες, έχουν ήδη αρχίσει το πανηγύρι, αφού οι κώδικες που διέρρευσε επιτρέπουν την αποκρυπτογράφηση πλήθους νέων τίτλων. Για μισό, όμως… “αποκρυπτογράφηση”; Τι είναι αυτό, και γιατί βοηθά στις κόπιες;

Το τελευταίο firmware του PlayStation 3 “που μπορούσε να σπάσει” ήταν το 3.55. Έκτοτε, η Sony άλλαξε τα “κλειδιά”, τους κωδικούς με τους οποίους κρυπτογραφούσε το λογισμικό για την κονσόλα της (και, άρα, και τα παιχνίδια για αυτήν). Αποτέλεσμα; Για να παίξει κανείς νεότερους τίτλους, έπρεπε να αναβαθμίσει το PlayStation 3 του σε μια νεότερη έκδοση του firmware. Μόνο που, όπως είπαμε, “οι νεότερες εκδόσεις του firmware δεν `έσπαζαν`”.

Η κυκλοφορία των κλειδιών του firmware 3.60 καθιστά δυνατή την αποκρυπτογράφηση των εκτελέσιμων αρχείων (eboots) πλήθους νέων τίτλων, που απαιτούσαν “firmware 3.60 ή νεότερο” και, στη συνέχεια, τη “διόρθωση” τους έτσι ώστε να παίζουν και σε χαμηλότερη έκδοση firmware. “Χαμηλότερη”, όπως λέμε “το 3.55, που `έσπαζε` κανονικότατα”.

Ήδη έχει αρχίσει να γίνεται… χαμός από άτομα που έχουν αρχίσει να κατεβάζουν τη μια κόπια πίσω από την άλλη, “αποκρυπτογραφώντας” και “ξανα-πακετάρωντας” τα εκτελέσιμα αρχεία τους, ανταλάζοντας τα, δοκιμάζοντας τον ένα τίτλο πίσω από τον άλλο.

Ody's thoughts

Για περισσότερες πληροφορίες μπορέιτε να ανατρέξετε στην πηγή του άρθρου, στο site PS3Hax. Να ξεκαθαρίσω πως αναφέρω την είδηση “ως είδηση” και όχι ως “το ημερήσιο δελτίο ειδήσεων του πειρατέμπορου”, και θα παρακαλούσα να αποφευχθούν σχόλια και ερωτήσεις του στυλ “πώς παίζω κόπιες στο πι-ες-τρία μου”.

Source:

Keys 3.60:

Hi,this keys are posted from eol
type=app
version=3.60
revision=0010

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.