Χαμηλές πωλήσεις του Secret World, “αλλαγή πορείας” για τη Funcom

Δυστυχώς, το The Secret World της Funcom δεν τα πήγε και τόσο καλά από άποψη πωλήσεων, αναγκάζοντας την εταιρεία να αλλάξει “γραμμή πλεύσης”.

Έχοντας περάσει “μόλις” τις 200.000 πωλήσεις, το The Secret World είναι, για τη Funcom, μια αποτυχία, ένα μεγάλο στοίχημα που δεν έπιασε. Η εταιρεία που οι περισσότεροι γνωρίζουμε από το μοναδικό The Longest Journey (και το μετριότατο sequel του) δοκίμασε να “χωθεί” στο “μα-τότε-φαινόταν-πως-έχει-τρελά-έσοδα” χώρο των MMORPGs.

Όντας μια μικρή εταιρεία, η ανάπτυξη του The Secret World μάλλον κράτησε περισσότερο από ό,τι θα ήθελε η Funcom, προφανώς αντλώντας, στην πορεία, και περισσότερους “πόρους” από αυτήν. Και το τραγικό είναι πως στη beta του τίτλου είχαν συμμετάσχει περισσότεροι από 500.000 παίκτες, κάνοντας την εταιρεία να αισιοδοξεί πως αυτή θα ήταν η βάση χρηστών από την οποία θα ξεκινούσε – και όχι ένα… μακρινό και άπιαστο όνειρο.

Από εδώ και έπειτα η Funcom αναθεωρεί τις προτεραιότητες της, και αν και δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το The Secret World στη μοίρα του, η εταιρεία θα εστιάσει από το πολύ κοντινό μέλλον σε μικρότερα projects, που θα έχουν μικρότερες απαιτήσεις όσον αφορά στην ανάπτυξη τους και, άρα, και μικρότερο ρίσκο.

Source:

Funcom, the developer behind the intriguing and inventive MMO The Secret World announced today that they would be stepping back from large scale productions in the future, choosing instead to focus on smaller scale games.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • Κρίμα και έχει ένα μικρό ενδιαφέρον το παιχνιδάκι. Δυστυχώς, δύσκολα εμπιστεύεσαι όμως την εταιρεία που κορόιδεψε τον κόσμο με το Age of Conan, το οποίο αν ολόκληρο όπως ήταν στα πρώτα level στην Tortage, θα είχε κάνει τεράστια επιτυχία. Η αλλαγή του σε Free-to-Play ήταν τραγική (ενοικίαση περιεχομένου – dungeons κλπ). Ελπίζω να μη κάνουν τα ίδια και στο Secret World.

  • Aventinus

    Αυτή η εταιρεία έχει τις καλύτερες ιδέες και τις χειρότερες υλοποιήσεις. Το Age of Conan που θα μπορούσε να είναι από τα καλύτερα MMOs ever απέτυχε. Όσο καταπληκτικό ήταν στα 30 πρώτα lvl τόσο εμετικό ήταν στα υπόλοιπα. Προσωπικά έβλεπα στο TwitchTV την beta του Secret World και φαινόταν από εκεί ότι είναι τραγικό (κατά την γνώμη μου τουλάχιστον). Ακόμα λυπάμαι για το Age of Conan, τόσο μου άρεσε. Κρίμα, κρίμα, κρίμα. 

  • ducklord

    Δυστυχώς (ή… ευτυχώς, διότι “χρόνος = 0”), το μόνο MMORPG που έχω παίξει είναι το Guild Wars. Είχα δει ελάχιστα το Age of Conan και μου είχε φανεί αρκετά καλό, αλλά όχι και κάτι “must” που θα ήθελα να αγοράσω επιτόπου – αντίθετα με το Longest Journey της ίδιας εταιρείας. Εμένα, από την άλλη, μου αρέσουν οι κόσμοι που πλάθει – και του The Secret World είναι από τους πιο ενδιαφέροντες.

    “Με χαλάει”, όμως, όχι μόνο “η εκτέλεση” αλλά και η στάση της απέναντι στους πελάτες της, που… κράζει “αρπαχτή”. Την έκανε μια με το sequel του Longest Journey (και την γενική και αόριστη υπόσχεση “σόρυ που δεν είχε ουσιαστικό τέλος, και δεν συνέχισε και τόσο το story του πρώτου, περιμένετε το 3ο, που ίσως βγάλουμε στο μέλλον. Αν σκοπεύετε να το πληρώσετε. Γουατέβερ), την έκανε με το Age of Conan, και τώρα αναγκαστικά θα προσπαθήσει να την κάνει και με το The Secret World – αφού αν δεν την κάνει, “ξεζουμίζοντας” το παιχνίδι και όσους παίκτες έχει, δεν τη βλέπω να “επιπλέει” για πολύ. “Είναι πολλά τα λεφτά” (που standard κόστισε το The Secret World). Από κάπου πρέπει “να βγουν”.