Όχι, Samsung, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το 2001: A Space Odyssey ως “πειστήριο 2”

Η Samsung ζήτησε να παρουσιάσει ως απόδειξη στη δικαστική της διαμάχη με την Apple την γνωστή ταινία Επιστημονικής Φαντασίας 2001: A Space Odyssey. Η δικαστής αρνήθηκε. Γιατί;! Θα είχε πλάκα!

Έχει καταντήσει γελοία, πια, η κατάσταση με την Apple και τις προσπάθειες της να εκμεταλλευτεί το σύστημα πατεντών και τα δικαστήρια για να παρεμποδίσει τους ανταγωνιστές της. Γελοία, σε σημείο που και… οι ανταγωνιστές της αρχίζουν να κάνουν “γελοιότητες”, ξεχνώντας το κλασσικό ρητό που λέει πως “δεν πρέπει ποτέ να πέφτεις στο επίπεδο ενός ηλίθιου, διότι τότε… θα σε κερδίσει – αφού `θα παίζει εντός έδρας`”! Έτσι, σε μια προσπάθεια να αποδείξει πως οι ισχυρισμοί της Apple ότι η Samsung αντέγραψε την εμφάνιση του iPad στα δικά της tablets, προσπάθησε να φέρει ως παράδειγμα όχι τον περίφημο… Μονόλιθο της ταινίας, αλλά τις συσκευές ανάγνωσης που είχαν οι αστροναύτες της ταινίας – και που, ομολογουμένως, μοιάζουν αρκετά με τα σύγχρονα tablets.

Όσο γελοίο και αν φαίνεται, όμως, στην πράξη μάλλον η Samsung και η νομική της ομάδα πρέπει να έχουν φτάσει στα… όρια της απόγνωσης, αφού στη συγκεκριμένη δικαστική διαμάχη η δικαστής Lucy Koh φαίνεται, κατά πολλούς, “ταγμένη” υπέρ της Apple, σε σημείο που κάποιοι μιλούν για “χρηματισμό” της (όπως λέμε “λάδωμα”). Από τη μια οι συγκεκριμένες διαφορές που παρουσιάζει η Samsung ανάμεσα στις συσκευές της και τις προτάσεις της Apple “δεν είναι αρκετές” (π.χ. “άλλη θέση στα κουμπάκια και της θύρες”), από την άλλη δεν γίνεται αποδεκτό το αίτημα της να αναγνωριστεί πως δεν είναι πατέντα της Apple ένα… “παραλληλόγραμμο με οθόνη”. Τι επιλογές της μένουν; Να παρουσιάσει ένα… μη-παραλληλόγραμμο tablet χωρίς οθόνη;

Και, για να τροφοδοτούμε τις φήμες, γιατί παραπλήσιοι ισχυρισμοί της Apple σε Ευρωπαϊκά δικαστήρια θεωρήθηκαν “γελοίοι” (σε σημείο που στη Γερμανία της επιβλήθηκε… τιμωρία, σαν παιδάκι, να αναρτήσει αφίσες όπου θα αναγράφεται ξεκάθαρα πως “η Samsung δεν έχει αντιγράψει το iPad” με την υπογραφή της – ακριβώς σαν τον… Bart στην εισαγωγή των The Simpsons!), αλλά στο δικαστήριο της κ. Koh γίνονται αποδεκτοί; Χμμμ…

Source:

Nearly a year ago, Samsung tried to make the legal argument that Apple had stolen the design for its iPad tablet by looking at the electronic pads used by the astronauts in the 1968 classic sci-fi movie 2001: A Space Odyssey. It was a bit of a long shot, and today it seems that Samsung’s efforts on that front have failed.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.