Νέες φήμες για φτηνότερο iPad Mini

Τρία γνωστά τενχολογικά sites του εξωτερικού αναφέρουν ότι η Apple σχεδιάζει την κυκλοφορία του iPad Mini στους επόμενους μήνες.

Μπορεί η Apple να απολαμβάνει την απόλυτη μοναξιά της κορυφής, έχοντας σαρώσει την αγορά των tablets, ειδικά στο high-end τμήμα, αλλά οι κινήσεις του ανταγωνισμού, όπως το Amazon Kindle Fire και το εκπληκτικό Google Nexus 7 φαίνεται πως την οδηγούν να ρίξει στην αγορά μια πιο φτηνή και μικρή έκδοση του iPad, το iPad Mini.

To iPad Mini θα “παίζει” στην κατηγορία των 7 ιντσών, αλλά οι πληροφορίες γύρω από αυτό είναι ακόμη πολύ σαφείς και ομιχλώδεις και φυσικά δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια κάποια αντίδραση επιβεβαίωσης ή διέψευσης, από την πάντα μυστικοπαθή Apple.

Το φημολογούμενο iPad Mini φαίνεται ότι από τη μια πλευρά θα έχει σχεδόν το ίδιο λεπτότατο προφίλ του iPad Touch, αλλά σε λόγο πλευρών οθόνης θα είναι πιο κοντά στο 4:3 του κλασσικού iPad, παρά στα πιο μακρόστενα 3:2 iPhones και iPod Touch, όπως δείχνει η κατασκευασμένη φωτογραφία που παραθέτουμε στην αρχή. Οι διαστάσεις του, αν και όποτε αυτό κυκλοφορήσει, πιστεύεται ότι θα είναι στα επίπεδα του Nexus 7, γύρω στα 200×135 χιλιοστά και ότι το βάρος του θα κυμαίνεται γύρω στα 250-300 γραμμάρια. Δεν πιστεύουν ότι η Apple θα προλάβει να το βγάλει στο αναμενόμενο μεγάλο launch στις 12 Σεπτεμβρίου μαζί με το iPhone 5. Θα είναι πάντως μεγάλο στοίχημα αν μπορέσει και βγάλει ένα iPad Mini στα 200 δολλάρια για να χτυπήσει το Nexus 7 κι έχει όλα τα περιθώρια να το κάνει, ειδικά αν χρησιμοποιήσει hardware προηγούμενης γενιάς, όπως αυτό που υπάρχει στο iPad 2.

Source:

A trio of reports out today is beginning to pin down some more rumored details for Apple’s smaller “iPad mini”, suggesting that the device will carry a narrower profile than previously thought and perhaps match the iPod touch’s 7.2 mm thickness.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.