Η HP “επενδύει” σε συσκευές αφής με Windows 8

Η HP φαίνεται να αναγνωρίζει τη χρηστικότητα του μοντέλου “notebook αφής” που η Microsoft παρουσίασε με τα νέα Surface tablets της, αφού και η ίδια θα παρουσιάσει τρία παραπλήσια μοντέλα.

Τα δυο από αυτά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως “τυπικά notebooks”, που απλά θα τρέχουν το βελτιστοποιημένο-για-συσκευές-με-χειρισμό-μέσω-αφής περιβάλλον της Microsoft που μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστό ως Metro UI.

Το πρώτο από αυτά είναι το HP Spectre XT TouchSmart Ultrabook με οθόνη 15” και 17,9mm πάχος, Gigabit Ethernet, USB 3.0 και HDMI, με κόστος να ξεκινά από τα $1399 με 500GBs αποθηκευτικού χώρου “σε τυπικό σκληρό δίσκο” και 32GBs σε “μνήμη cache” και το κόστος να ανεβαίνει αν κανείς προτιμήσει να αναβαθμίσει το συνδυασμό σε “αποκλειστικά” SSD, 128GBs ή 256GBs.

Το δεύτερο είναι το HP Envy TouchSmart Ultrabook 4, με οθόνη 14”, 23mm πάχος και… λοιπά χαρακτηριστικά παραπλήσια του προαναφερθέντος Spectre. Και αυτό θα διαθέτει σκληρό δίσκο με “μνήμη cache”, που θα μπορεί να αντικατασταθεί με SSD – αλλά στη δική του περίπτωση φαίνεται πως θα υπάρχει επιλογή μόνο για έναν SSD στα 128GBs. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, πως μπορεί να αναβαθμιστεί με μια πρόσθετη ξεχωριστή GPU της AMD με μέχρι και 2GBs μνήμης, για καλύτερες επιδόσεις κυρίως στο gaming.

Το τρίτο, όμως, από τα μοντέλα, μάλλον έχει το περισσότερο ενδιαφέρον, αφού είναι μια “υβριδική” συσκευή. Πρόκειται για το HP Envy X2, που αρχικά δίνει την εντύπωση τυπικού notebook, μέχρι κάποιος να “ξεκολήσει” την οθόνη και να αρχίσει να τη χρησιμοποιεί ως tablet. Η ίδια έχει μέγεθος 11,6”, οπίσθια κάμερα στα 8MP και εμπρόσθια με δυνατότητα σύλληψης video στα 720p. Το ρόλο του χώρου αποθήκευσης αναλαμβάνει ένα SSD χωρητικότητας 64GBs, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα “ασύρματων συναλλαγών” χάρη στην υποστήριξη NFC. Και ίσως αυτό να μην μας ενδιαφέρει και τοσο στη χώρα μας όσον αφορά στα… οικονομικά, αφού δεν έχουμε δει υιοθέτηση της τεχνολογίας, αλλά μπορεί να διευκολύνει στην ανταλλαγή δεδομένων και αρχείων ανάμεσα σε συσκευές που την υποστηρίζουν.

Info

Στη χώρα μας το… “άγνωστο” NFC προβλήθηκε ως “η δυνατότητα εύκολης ανταλλαγής αρχείων και δεδομένων του Galaxy SIII, απλά με ένα άγγιγμα”, που είδαμε στο τηλεοπτικό του διαφημιστικό.

Source:

HP is buying big into the Windows 8 touch notebook concept, as demonstrated by three models announced Thursday. One tablet-hybrid model and two notebooks will debut in time for the holiday season, combining the traditional keyboard and touchpad laptop interactions with the Metro-optimized Windows 8 touchscreen.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.