Τέλος το “Metro”, ζήτω το “Σε-Στυλ-Windows-8”

Metro μας το έλεγαν, Metro μας το έμαθαν, και τώρα, το γνωστό “επίπεδο περιβάλλον” της Microsoft μετονομάζεται σε… “Σε-Στυλ-Windows-8”. Ναι, σοβαρά!

Από όταν το πρωτοείδαμε στα Windows Phone, το Metro UI μετατράπηκε σε μια ολόκληρη… ιδεολογία – έστω, “όσον αφορά στην ιδανική εμφάνιση” – για τη Microsoft. Απλό στην εμφάνιση, ευανάγνωστο, “minimal”, το Metro UI ήταν ένα εξαιρετικό περιβάλλον. Για smartphones. Έκτοτε, η Microsoft αποφάσισε να το ενσωματώσει και σε άλλα προϊόντα της, από το Office μέχρι το πρόσφατο Outlook.com. Και ως γνωστόν, ούτε τα Windows 8… “την γλίτωσαν”, και έτσι θα “φοράνε” το Metro UI ως μια εναλλακτική “πρόσοψη”τους.

Αφού, όμως, τα Windows-Για-Υπολογιστές παραμένουν ένα από τα βασικότερα προϊόντα της Microsoft, δεν θα ήταν αστείο να ονόμαζε το δικό τους περιβάλλον εργασίας, που πάντα αποτελούσε το πρότυπο για όλα τα προϊόντα της, με το όνομα ενός design που είχε χρησιμοποιήσει για τα smartphones της; Δεν θα ήταν… γελοίο “το μεγάλο” περιβάλλον να ονομάζεται σαν μια απλή αντιγραφή “του μικρού”; Δεν θα ήταν τραγελαφικό αν… Εντάξει, εντάξει, το πιάσατε το νόημα. Και, φυσικά, όχι, δεν θα ήταν γελοίο – εξάλλου, μιλάμε για ένα “design”, και το “Metro” ήταν μια χαρά όνομα. Όχι και για τη Microsoft.

Ίσως για τους λόγους που προανέφερα (πιστεύω πως κατά 99,9% είναι αυτό που είπα, αλλιώς, “οι εξωγήινοι”), η Microsoft είχε τη φαεινή ιδέα να μετονομάσει το Metro UI της, το όνομα του οποίου προφανώς ήταν μια μέτρια beta έκδοση, σε “Σε-Στυλ-Windows-8 UI”, που είναι εμφανέστατα καλύτερο και μια σωστή “τελική έκδοση” ονόματος ενός design.

Ody's thoughts

Και ναι, αν δεν το καταλάβατε ως τώρα, αυτό το άρθρο είναι ειρωνικό διότι, απλά, δεν γίνεται να αντιμετωπίσει κανείς σοβαρά μια τέτοια απόφαση. Μα… “Σε-Στυλ-Windows-8 UI”; Μήπως να μετονόμαζαν και τα ίδια τα Windows σε “Λειτουργικό-Σύστημα-Με-Παράθυρα-Εικονίδια-Και-Πλήκτρα”;

Source:

Microsoft has been using the “Metro” name to describe the new geometric, typography-heavy look-and-feel central to Windows 8, and spreading across the company’s entire range of products, ever since it first showed off Windows Phone.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.