Huawei και ZTE “κατάσκοποι” της Κίνας στις τηλεπικοινωνίες του πλανήτη

Σύμφωνα με πρώην αναλυτή του αμερικάνικου Πενταγώνου, η Κίνα έχει (παράνομη) πρόσβαση στο 80% των τηλεπικοινωνιακών δικτύων του πλανήτη, και ψάχνει τρόπο να “τσιμπήσει” και το… υπόλοιπο 20%.

Και αν και θα περίμενε κανείς πως αυτό θα συνέβαινε μέσω hacks ή exploits, η αλήθεια μάλλον είναι πιο ενοχλητική: η Κίνα φαίνεται πως έχει χρησιμοποιήσει τις Huwaei και ZTE – που πρόσφατα μάθαμε ως “αυτόνομες εταιρείες” και που στο παρελθόν λειτουργούσαν “στο παρασκήνιο” ως προμηθευτές τεχνολογίας για άλλες εταιρείες – ως “Δούρειους Ίππους”. Μέσω της δικής τους τεχνολογίας η Κίνα έχει “τρύπες πρόσβασης” σε όλα τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα όπου αυτή χρησιμοποιείται.

Quote:

Οι Huawei και ZTE όχι μόνο παρέχουν την απαραίτητη τηλεπικοινωνιακή υποδομή σε όλο τον κόσμο, μα συνεχίζουν να επεκτείνονται. Οι δυο εταιρείες είναι οι βασικοί “παίκτες” σε τηλεπικοινωνιακά projects που ολοκληρώνονται στη Μαλαισία από τη DIGI, στης Φιλιππίνες από τη Globe, στη Ρωσία από τη Megafon, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από την Etisalat, στυη Βραζιλία από την Tele Norte, στην Ινδία από τη Reliance και σε ορισμένες άλλες χώρες από την America Movil.

…και έτσι, οι δυο εταιρείες φαίνονται “καλά χωμένες” στην ίδια την υποδομή μέσω της οποίας επικοινωνούμε.

Source:

A former Pentagon analyst reports the Chinese government has ‘pervasive access’ to about 80 percent of the world’s communications, and it is looking currently to nail down the remaining 20 percent.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.