Τριλογία ΚΑΙ το Hobbit;

Αρχικά, είχαμε την τριλογία Lord Of The Rings. Μετά, ανακοινώθηκε το prequel, The Hobbit. Ύστερα μας είπαν πως “θα το δούμε σε δυο ταινίες”. Και μόλις έγινε… τριλογία!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, για τους μη γνωρίζοντες τα βιβλία: χρόοοονια πριν, ένας κύριος ονόματι J.R.R. Tolkien έγραψε μια σειρά βιβλίων μέσα από τα οποία “έπλασε” τη μυθολογία της “Μέσης Γης”. Οι βάσεις ορίστηκαν με το The Hobbit και η μυθολογία επεκτάθηκε με την τριλογία του The Lord Of The Rings. Αυτήν, ακριβώς, που πριν χρόνια είδαμε στις πολύ καλές κινηματογραφικές μεταφορές του Peter Jackson.

Μετά την τεράστια επιτυχία της, studio, σκηνοθέτης και λοιποί συντελεστές συμφώνησαν να εκμεταλλευτούν και το The Hobbit – που ναι μεν δεν αποτελούσε κομμάτι της τριλογίας, μα συνδεόταν άρρηκτα μαζί της, και θα μπορούσε πανεύκολα “να σταθεί” ως prequel τους. Θεωρητικά, το The Hobbit θα μπορούσε να γίνει μια αυτόνομη ταινία – η έκταση του δεν διαφέρει και πολύ σε σχέση με το κάθε βιβλίο της σειράς The Lord Of The Rings. Ο Peter Jackson, όμως, θεώρησε πως υπήρχε αρκετό “υλικό” ώστε μια ταινία, μόνη της, να το αδικεί – και μάλλον είχε ήδη νιώσει κομματάκι “πιεσμένος” στην προσπάθεια να “στριμώξει” εκατοντάδες σελίδες σε μέχρι-και-τρεις-ώρες ταινίας στην πρώτη του προσπάθεια. Έτσι, αποφασίστηκε πως το The Hobbit “θα δούλευε καλύτερα” ως δυο ταινίες, γυρισμένες back-to-back. Όχι, όμως, και ως “ξεχωριστή τριλογία”. Βάλτε επιβλητική μουσική… “Until now…”.

Τώρα, ο Peter Jackson φαίνεται πως αποφάσισε πως, ναι, τελικά, το The Hobbit μπορεί να λειτουργήσει πανεύκολα ως “νέα τριλογία”, ακριβώς όπως το The Lord Of The Rings. Διότι, εντάξει, το βιβλίο δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο το “πακετάκι” των τριών… τόμων που το ακολούθησαν, μα πρώτον, υπήρχε “υλικό” και από εκείνους που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε αυτό και, δεύτερον – και σημαντικότερο – ο Tolkien είχε πάρα πολλές πρόσθετες σημειώσεις που “ζωγράφιζαν” τον κόσμο που έπλασε, τους χαρακτήρες του και την “κουλτούρα” τους.

Έτσι, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, έχει ήδη αρχίσει τις συζητήσεις με τη Warner για το “τι θα χρειαστεί για να μετατρέψει το πακετάκι σε τριλογία”. Διότι ναι, μπορεί να συμφέρει από οικονομικής άποψης να “ψήσει” και μια τρίτη ταινία τώρα, που έχει έτοιμα τα πάντα από τις δυο προηγούμενες (και “έτοιμα για… ανακύκλωση” σε μια τρίτη), μπορεί να είναι σχεδόν σίγουρη η επιτυχία της, μα όπως και να το κάνουμε, το πρόσθετο κόστος είναι πρόσθετο κόστος, και ήδη η Warner φαίνεται να έχει πληρώσει αρκετά για τις δυο πρώτες ταινίες. Η απόφαση, από ό,τι φαίνεται, είναι σχεδόν αποκλειστικά δική της: αν κρίνει πως τη συμφέρει, θα δούμε το Hobbit σε τριλογία.

Ody's thoughts

…Ή “ξεχειλωμένο”, όπως θα πουν οι κακές γλώσες. Σαν τη δικιά μου. Κακιά γλώσσα, κακιά!

Source:

It looks like Peter Jackson will be making a third Hobbit film after all. At least, that’s what he’s decided he wants to do, according to The Hollywood Reporter. In the past few days, logistical talks have “accelerated” between the director, his producing partners and Warner Bros., who would be open to the idea if the finances worked out.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.