Νέο trailer του Batman ανατρέπει όσα περιμέναμε!

Ναι, είδαμε ήδη το “τελικό” trailer για το The Dark Knight Rises. Αυτό, όμως, είναι… άλλο, αφού μας έρχεται εξ’ Ασίας – και ναι, είναι “στα Αγγλικά”, έχει νέα πλάνα και ανατρέπει τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις μας!

Και ενώ περιμένουμε πως και πως την τρίτη περιπέτεια του Batman δια χειρός Christopher Nolan, με τους οπαδούς του σκοτεινού ιππότη να αισιοδοξούν πως θα αποδειχθεί καλύτερη και από την πρόσφατη κινηματογραφική επιτυχία των Avengers, ενώ έχουμε… ξεψαχνίσει όλα τα μέχρι τώρα trailers, τις φωτογραφίες, τις όποιες δηλώσεις και ανακοινώσεις, για να μαντέψουμε “τι θα δούμε στην ταινία”, να ένα νέο trailer που “ταρακουνά” λιγάκι όσα εκτιμούσαμε πως θα θαυμάσουμε στη μεγάλη οθόνη.

Να προειδοποιήσουμε πως δεν είναι τίποτα τραγικά αποκαλυπτικό, ούτε δείχνει, ουσιαστικά, πολλά νέα πράγματα. Το ότι παρουσιάζει κάποιες σκηνές, όμως, σε διαφορετική σειρά, αλλάζει ως ένα σημείο και το τι περιμέναμε. Δείτε το πρώτα και… τα λέμε μετά:

Ας μαντέψουμε

Και έχουμε και λέμε: μέχρι τώρα, οι περισσότεροι τουλάχιστον από εμάς, θεωρούσαμε πως “αφού αυτή είναι η τελευταία ταινία της τριλογίας, και ο Nolan έχει δηλώσει πολλές φορές πως θα αποτελεί οριστικό τέλος στη μέχρι τώρα ιστορία”, θα ήταν αρκετά πιθανό να δούμε κάτι πραγματικά πρωτότυπο για μεταφορά comic στον κινηματογράφο: τον πρωταγωνιστή να πεθαίνει. Εξάλλου, ο Nolan δεν έχει δείξει μέχρι σήμερα να φοβάται το μη αναμενόμενο: δικό του ήταν το με-ανάποδη-χρονική-σειρά Memento, δικό του ήταν και το σκεπτόμενη-περιπέτεια-μέσα-στην-περιπέτεια-με-κλέφτες-ονείρων Inception. Γιατί να μην είναι και ο πρώτος που θα “σκοτώσει” έναν υπερήρωα; Εξάλλου, τα έσοδα που έχει φέρει σε Warner Bros και DC comics είναι αρκετά για να του επιτρέπουν ακόμη και μια τέτοια… τρελή απαίτηση.

Ody's thoughts

”Αν ήθελαν, ας το έβγαζαν χωρίς Nolan, και ας περίμεναν να έχουν τα ίδια έσοδα” θα έλεγαν οι πιο κακοί ανάμεσα μας. Και εγώ.

Ως επιβεβαίωση στις εκτιμήσεις μας ήρθε το ότι το σενάριο φαίνεται πως βασίζεται σε ένα story του Batman από τα comics όπου ο πρωταγωνιστής μένει ανάπηρος μετά από σκληρή μάχη με τον Bane. Ποιος, είπαμε, έχουμε δει πως είναι “ο κακός” της ταινίας; Επιπλέον, έχουν ακουστεί αρκετές εκτιμήσεις για την εμφάνιση πιθανού αντικαταστάτη του Batman – είτε μέσω ενός πραγματικού αντικαταστάτη του, που, δηλαδή, “δηλώνει νέος batman” (έχουν υπάρξει αντίστοιχοι χαρακτήρες στα comics), είτε με μια εμφάνιση – έκπληξη του… Robin! Τι βλέπουμε, όμως, σε αυτό το trailer;

Ο Batman δεν υπάρχει: ο Bruce Wayne είναι εξαρχής κατεστραμένος, έχει αφήσει πίσω του το ρόλο του υπερήρωα, και αντιμετωπίζει τον εαυτό του ως “σακάτη”. Μετά από αρκετό… τσίγκλισμα από τον υπεύθυνο όπλων του, Lucius Fox, και του μπάτλερ-θετού-πατέρα-του, Alfred Pennyworth, επιστρέφει στο ρόλο του υπερήρωα.

Με άλλα λόγια, βλέπουμε να συμβαίνει το εντελώς αντίθετο από ό,τι περιμέναμε: ο Batman δεν “πεθαίνει”. Αντίθετα, θα λέγαμε πως “ανασταίνεται”! Και ποιος, είπαμε, είναι ο τίτλος της ταινίας;

;-)

Και έτσι, αν ισχύει η χρονική σειρά αυτού του trailer, φαίνεται πως ο Nolan… “μας την έφερε Memento” με τα παλαιότερα trailers!

Ody's thoughts

Ή, μήπως, όχι; Ακούω απόψεις..!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.