Έρχεται νέα ταινία με την Catwoman;

Μετά την προηγούμενη… τραγική προσπάθεια μεταφοράς της Catwoman στον κινηματογράφο, ίσως η αντι-ηρωίδα απέκτησε μια δεύτερη ελπίδα χάρη στο “Σκοτεινό Ιππότη”.

Ας το βγάλουμε εξαρχής από τη μέση: η προηγούμενη ταινία με την Catwoman, με τη Hale Berry, ήταν εντελώς για τα μπάζα. Η σκηνή όπου η γάτα σκαρφαλώνει στα στήθη της και νιαουρίζει σε slow motion εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί σε πολλούς εφιάλτες μου. Οι συντελεστές της ταινίας, στο σύνολο τους, έδειξαν παντελή αδυναμία κατανόησης της διαφοράς ανάμεσα στο “σέξι” (βλέπε Michelle Pfeifer στο δεύτερο Batman του Tim Burton) και το… επιτρέψτε μου: “τσουλέ”. Η Pfeifer βάσισε την ερμηνεία της στις κινήσεις των γατών. Η Berry στο ότι “τα είχε πετάξει όλα έξω”. Αλλά… Anyways, δεν είναι αυτό το θέμα μας. Αχέμ.

Η Anne Hathaway, λοιπόν, ως νέα Catwoman, κατάφερε να συνδυάσει ολίγη από την Catwoman της Michelle Pfeifer με ολίγη από το ρεαλισμό που ο Nollan έφερε στην τριλογία του Dark Knight (και καθόλου από την “ερμηνεία” της Hale Berry), δημιουργώντας μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδοχές του χαρακτήρα. Και αυτό το αναγνώρισε τόσο το κοινό, όσο και το Hollywood, αφού έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται φήμες πως ίσως σύντομα δούμε μια νέα ταινία βασισμένη στην Nollan-Hathaway εκδοχή της Catwoman.

Η “νέα” Catwoman. Η “καλή”.

Η ίδια η Anne Hathaway δήλωσε πως για να γίνει κάτι τέτοιο, ο χαρακτήρας θα πρέπει να εμφανιστεί “μέσα από την εκδοχή της Gotham που έγινε γνωστός”. Και η συγκεκριμένη “εκδοχή της Gotham”, αυτή του Nollan από την τριλογία του Dark Knight, είναι αναπόσπαστη από τους υπόλοιπους χαρακτήρες που πλαισίωσαν την Catwoman, από τον Επιθεωρητή Gordon μέχρι τον… Alfred. Ή, έστω, κάποιους από αυτούς. Έτσι, ναι, η ίδια θα επέστρεφε για μια συνέχεια του ρόλου σε μια νέα ταινία, αρκεί να… μην ήταν μόνη της. Ο ίδιος ο Nollan έχει μεν ξεκόψει την πιθανότητα να σκηνοθετήσει μια νέα περιπέτεια του Batman – το The Dark Knight Rises είναι το… τελειωτικό τέλος – μα όχι και κάποια ενός διαφορετικού χαρακτήρα. Και ακόμη και όσον αφορά στον Batman, τίποτα δεν αποκλείει να εμφανιστεί νέα τριλογία με τον ίδιο σε θέση παραγωγού.

Συμπέρασμα; Αν δυο-τρεις από τους πρωταγωνιστές “δώσουν το ΟΚ”, αν ο Nollan δεν… βαριέται ή πνίγεται με άλλα projects, σε ένα, δυο, άντε τρία χρονάκια, η Catwoman θα επιστρέψει. Βάλτε στο mix και ότι η DC Comics έχει δυο βασικούς χαρακτήρες όλους κι’ όλους, τον Batman και τον Superman, στους οποίους μπορεί να βασίσει ταινίες (και έχει ήδη ρίξει όλες τις ελπίδες της για το άμεσο μέλλον στο επερχόμενο Man of Steel), και πως ήδη θα τρίβει τα χέρια της στην πιθανότητα να μετατραπεί η Catwoman σε “βασικό χαρακτήρα” της, και… Άντε! Με το καλό να μας έρθει!

Source:

Those of you jumping for joy at having just seen the Batman movie you’ve been anticipating for four years can continue to to do a flip as both Anne Hathaway and Christopher Nolan have suggested a Catwoman movie may be in the works. Firs you’ll want to speak with Hathaway whose noted that it’d basically only be possible if Nolan is attached to the movie as well. With the Dark Knight trilogy director connected to the new Superman movie as producer, hypothesizing the same credit for Catwoman may not be that far off.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.