(Σχεδόν) βρέθηκε το Higgs boson

Σε παρουσίαση τους, οι επιστήμονες των ATLAS και CMS που συνεργάστηκαν με “όπλο” τον Large Hadron Collider για τον εντοπισμό του λεγόμενου “Σωματιδίου του Θεού”, ανακοίνωσαν πως εντόπισαν, επιτέλους, “κάτι” που διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά.

Αν και δεν μπορούν να εξηγήσουν τα πάντα σχετικά με το σωματίδιο που εντόπισαν, εντούτοις οι επιστήμονες των ATLAS και CMS, που μαζί με επιστήμονες και φοιτητές από όλο τον κόσμο αναζητούσαν εδώ και περίπου τρία χρόνια το λεγόμενο “Σωματίδιο του Θεού”, θεωρούν πως, ναι, είναι το περίφημο Higgs boson Ή αν όχι αυτό, τουλάχιστον ένα σχεδόν πανομοιότυπο, που “ταιριάζει απόλυτα” στο προφίλ του και, με την παρουσία του, επιβεβαιώνει τις σύγχρονες θεωρίες της Φυσικής σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ίδιου του Σύμπαντος.

Source:

Latest update in the search for the Higgs boson

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.