Η γρηγορότερη κάμερα στον κόσμο από το UCLA

Ερευνητές του εργαστηρίου Jalali του UCLA δημιούργησαν τη γρηγορότερη κάμερα στον κόσμο, που μπορεί να “τραβά” 36,7 εκατομμύρια φωτογραφίες το δευτερόλεπτο!

Στην πράξη, δεν μιλάμε για μια τυπική κάμερα εξοπλισμένη με έναν υπερευαίσθητο αισθητήρα CMOS, αλλά για μια ψηφιακή κάμερα που θα χρησιμοποιηθεί σε εργαστηριακές συνθήκες για τον εντοπισμό και τη μελέτη των καρκινικών κυττάρων, η οποία δεν αξιοποιεί ένα τυπικό αισθητήρα μα την τεχνολογία STEAM imaging.

Πρόκειται για μια διαδικασία που ανέπτυξε το ίδιο το UCLA το 2009, που καταφέρνει να παρέχει το αντίστοιχο αυτού που θα λέγαμε “ταχύτητα κλείστρου” της τάξης των… εικοσιεπτά picoseconds (!), και που μπορεί να αναγνωρίζει εκατό χιλιάδες σημεία το δευτερόλεπτο – δηλαδή, εκατό φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από τα υπάρχοντα οπτικά μικροσκόπια.

Source:

]Researchers at UCLA’s Jalali lab have developed the world’s fastest and most sensitive camera, capable of shooting images at 36.7 million frames per second. The camera was developed to more quickly and easily distinguish elusive cancer cells.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.