“Όλα Premium” για την EA μετά το Battlefield 3

Μετά την τεράστια επιτυχία του Battlefield 3, η Electronic Arts θα επεκτείνει την ιδέα του “Premium” και σε άλλες “σειρές” της.

Και, φυσικά, με το “Premium” αναφερόμαστε στην online υπηρεσία που συνόδευε τον τίτλο, και που όπως παραδέχτηκε στο GamesIndustry ο πρόεδρος της Electronic Arts, Frank Gibeau, αποτελεί απάντηση στο Call of Duty: Elite της Activision.

Σε μια βιομηχανία που συνήθως ο καθένας αποφεύγει ακόμη και να… προφέρει ένα ανταγωνιστικό προϊόν, ή το όνομα του “βασικού αντίπαλου του”, όπως στην προκειμένη περίπτωση η Activision, το Call of Duty και η υπηρεσία Elite – διότι, απλά, και μόνο η αναφορά τους λειτουργεί και ως διαφήμιση, ο Frank Gibeau δείχνει να μην ανησυχεί. Και μάλλον είναι δικαιολογημένος.

Πρώτον, όσον αφορά στο “να πουλήσει περισσότερα το ανταγωνιστικό Call of Duty”, και τι έγινε; Το “δικό του” (ή, εντάξει, “της Electonic Arts”) Battlefield 3, “έσπρωξε” δεκαπέντε εκατομμύρια κομμάτια! Επιπλέον, ο ίδιος θεωρεί πως το “δικό του” (εντάξει, εντάξει, “της Electronic Arts”) Premium, είναι πολύ ανώτερο, τόσο ως υπηρεσία όσο και όσον αφορά στο παρεχόμενο περιεχόμενο, από το ανταγωνιστικό Elite. Και όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος..:

Quote:

Έκαναν (στην Activision) κάτι πραγματικά πρωτοποριακό, και αν ο ανταγωνιστής σου κάνει κάτι πρωτοποριακό που νομίζεις πως θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε αυτά που κάνεις εσύ, δεν υπάρχει κακό στο να το εφαρμόσεις (και εσύ). Αυτή είναι μια βιομηχανία (του gaming) όπου όλοι ξεπερνούν συνεχώς τους άλλους, και όποτε κάποιος πρωτοτυπεί, κάνεις και εσύ κάτι αντίστοιχο ή και το ξεπερνάς.

Και όλα αυτά οδηγούν, φυσικά, στο συμπέρασμα πως αφού θεωρούν τόσο επιτυχημένη την υπηρεσία, και έχουν και τα “νούμερα” ως ένδειξη (15.000.000 “κομμάτια” είναι αυτά), σχεδόν σίγουρα θα δούμε τη “συνταγή” να επαναλαμβάνεται και με άλλα franchise της εταιρείας.

Ody's thoughts

Και μπορεί όλοι να περιμένουν ένα Need For Speed Premium ή FIFA Premium, μα εγώ θα συνεχίσω να ζω στον κόσμο μου, αισιοδοξώντας πως κάποτε θα δω ένα… Mirror’s Edge Premium. Βέβαια, πρώτα πρέπει να γίνει… franchise. Μπου-χου..!

Source:

Battlefield 3 has been a huge success for EA and the recently launched “premium” service looks like it’ll be a big success as well. So much so that EA Label’s President Frank Gibeau thinks it’s time to bring the idea to other franchises.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.