Τσάμπα το Dead Trigger στο Android λόγω… πειρατείας;!

Το πολύ καλό Dead Trigger διατίθεται, πια, απολύτως δωρεάν στο Android, εξαιτίας του ότι… δεν υπήρχε νόημα, λόγω πειρατείας, να συνεχίσει να πωλείται!

Παρά το ότι κόστιζε μόλις $0,99 για την αγορά του, το Dead Trigger, ένα από τα εντυπωσιακότερα first person shooters για smartphones με Android ή iOS, γνώρισε… τρελή πειρατεία. Τόσο πολύ, μάλιστα, ώστε η δημιουργός του, Madfinger Games, να θεωρήσει εντελώς ανούσιο να συνεχίσει να προσπαθεί να το πουλήσει στο Android. Αντίθετα, στο iOS τα πράγματα είναι κομματάκι πιο… “φυσιολογικά”, και το Dead Trigger θα συνεχίσει να διατίθεται εμπορικά.

Πριν οι οπαδοί του Android χαρούν, αντιμετωπίζοντας την είδηση με τη λογική “ωραία, θα έχουμε ένα παραπάνω καλό παιχνίδι τσάμπα”, ας σκεφτούν και την εντελώς αντίθετη οπτική, από τη θέση του δημιουργού: αν δεν έχει καμία ελπίδα, λόγω της τραγικά υψηλής πειρατείας στο Android, να έχει έσοδα από αυτό, γιατί να συνεχίσει να αναπτύσσει τίτλους σε αυτό και να μην προτιμήσει να παραμείνει στο Android;

Source:

Dead Trigger, a zombie FPS for smartphones from the makers of Shadowgun, is now free to download on Android thanks to rampant piracy on the platform. In a statement on Facebook, developer Madfinger Games says that even at $0.99, the piracy rate on Android devices was “unbelievably high.”

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.