Πραγματικές εικόνες και πληροφορίες από το επόμενο Xbox

Πριν λίγο καιρό, μια σειρά εικόνων που υποτίθεται δείχνουν “την developer έκδοση του επόμενου Xbox” διέρρευσαν στο Internet. Και, για δες, από ό,τι φαίνεται, είναι πραγματικές!

Οι εικόνες πρωτοεμφανίστηκαν σε ένα forum κομματάκι “περίεργης” θεματολογίας, το Assemblergamers, όπου ανάμεσα σε άλλα συχνάζουν και άτομα που ενδιαφέρονται για hardware που μάλλον δεν θα… πολυσκότιζε τους “κοινούς θνητούς”: πλακέτες που “ξέμειναν” από εκδόσεις κλασσικών παιχνιδιών, devkits (κονσόλες-πλατφόρμες ανάπτυξης) για το πρώτο Xbox κ.λπ. Ένας χρήστης ονόματι DaE ανάρτησε εκεί μια σειρά εικόνων που υποτίθεται πως απεικόνιζαν τα τωρινά devkits που η Microsoft έχει δώσει σε developers ώστε “να ετοιμάσουν κώδικα για το επόμενο Xbox”.

Σε αυτά παρουσιάζεται ξεκάθαρα το ψευδώνυμο Durango (επιβεβαιώνοντας πέρα από αμφιβολίες πως, ναι, αυτό είναι το ψευδώνυμο του project), ένα dashboard στο ύφος αυτού που διαθέτει σήμερα το Xbox 360, καθώς και κάτι-σαν-screensaver-με-κώδικα-σε-στυλ-Matrix. Αρκετοί έσπευσαν να πουν πως οι εικόνες ήταν ψεύτικες, αφού το ίδιο το μηχάνημα έδειχνε σαν ένα τυπικό PC, ενώ οι εικόνες που το συνόδευαν – ο “κώδικας σε στυλ Matrix”, το dashboard κ.λπ. – θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι πλαστές. Αυτό που λέμε “φωτοσοπιές”. Έλα που, από ό,τι φαίνεται, δεν ήταν!

Κατόπιν επικοινωνίας του site Digital Foundry με developers που φημολογείται πως αναπτύσσουν τίτλους για την επόμενη κονσόλα της Microsoft, αρκετοί από αυτούς παραδέχτηκαν πως, ναι, “αυτό έχουν και οι ίδιοι στα χέρια τους” (ουσιαστικά παραδεχόμενοι και πως “ναι, ετοιμάζουν παιχνίδια για το επόμενο Xbox” – αν και αυτό έχει… δευτερεύουσα σημασία και ήταν “κοινό μυστικό”). Οι κακοτραβηγμένες, περίεργες, “εμφανώς ψεύτικες” εικόνες από “το devkit του επόμενου Xbox, με κωδικό όνομα Durango”, που ο χρήστης DaE (υποτίθεται πως) προσπαθούσε να πουλήσει μέσω του site για $10.000, έδειχναν ένα πραγματικότατο devkit του επόμενου Xbox! Το “πώς βρέθηκε στα χέρια του” και “ποιος είναι, στην πραγματικότητα, ο DaE”, κανείς δεν το γνωρίζει ακόμη!

Page 1 of 212
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.