Νέο Ultima από BioWare και Electronic Arts

Οι “παλιοί” gamers ανάμεσα μας μπορούν να αρχίσουν για μια ακόμη φορά να… κλαίνε, αφού BioWare και Electronic Arts ανακοίνωσαν “την επιστροφή του κλασσικότερου Δυτικού RPG”. Ναι, του Ultima.

Ας αρχίσουμε με την τυπικότερη των εισαγωγών του είδους: “Η σειρά των Ultima άφησε ιστορία”. Ναι, όντως, “άφησε ιστορία”, αφού αποτέλεσε την πρώτη σειρά role playing games με εξαιρετικό σενάριο και δράση, έναν πραγματικό “sandbox” κόσμο (χρόνια πριν το Grand Theft Auto μετατραπεί στον προσδιορισμό του είδους) και bonus το ότι κάθε νέος τίτλος κατάφερνε να είναι καλύτερος από τους προηγούμενους, από κάθε άποψη. Ήταν δημιουργίες του Richard Gariott, του ίδιου ανθρώπου που σήμερα έχει σχεδόν περάσει στην αφάνεια, ως ένας ακόμη, “απλός”… πολυεκατομμυριούχος με μανία να κάνει ταξίδια στο διάστημα.

Η BioWare, λοιπόν, προφανώς κατόπιν προτροπής της Electronic Arts, που διατηρεί τα δικαιώματα της σειράς, ετοιμάζει έναν νέο τίτλο Ultima, που θεωρητικά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως reboot της σειράς. Πρακτικά, πρόκειται περισσότερο για ένα νέο “Ultima Online”, και όχι για συνέχεια της κλασσικής σειράς των single player τίτλων που γνωρίσαμε στους 8bit υπολογιστές και τα PCs της… αρχαιότητας, ο οποίος θα διατεθεί ως “free to play” με τη “στάμπα” Play 4 Free της Electronic Arts κάποια στιγμή στο… απροσδιόριστο μέλλον. Σε αυτό οι gamers θα χειρίζονται τον “Avatar”, ενώ υπάρχουν αναφορές για την Lady British. Αυτά είναι όλα όσα είναι γνωστά, για την ώρα, για αυτόν.

Info

Και επειδή κάποιοι μπορεί να “χάθηκαν” και να αναρωτιούνται “τι δουλειά έχουν γιγάντιοι γαλάζιοι εξωγήινοι σε ένα κλασσικό role playing game”, “avatar” θα πει “το alter ego του παίκτη”, και πρωτοχρησιμοποιήθηκε ως όρος από τα Ultima, πολύ πριν εμφανιστεί η ομώνυμη ταινία στον κινηματογράφο – όπου “avatars” ονομάζονταν, με την ίδια λογική, “τα εξωγήινα alter ego που αναλάμβαναν το ρόλο του πρωταγωνιστή”. Όσο για τη “Lady British”, τα πράγματα είναι απλά: ο Richard Gariott είχε ως εναλλακτικό όνομα το “Lord British”, το οποίο και χρησιμοποιούσε και στα Ultima, τοποθετώντας τον εαυτό του σε ηγετικό ρόλο στον κόσμο τους. Αφού ο ίδιος δεν έχει πια καμία σχέση με τη σειρά, μα το ψευδώνυμο του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτήν, BioWare και Electronic Arts φαίνεται πως σκέφτηκαν να προσθέσουν στο στόρι τη… σύζυγο του; Ή, ίσως κάποια ξαδέλφη; Κανείς δεν γνωρίζει. Πάντως, θα υπάρχει και κάποια “Lady British”. Γιατί νομίζατε είπαμε… “κλάψτε”; Κάτι ξέραμε..!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.