Με λιγότερες “γυαλάδες” η οθόνη του 3DS XL

Το νέο 3DS XL της Nintendo θα έχει μεγαλύτερη και πιο “άνετη” οθόνη – για αυτό και το… “XL” του ονόματος. Να, όμως, που θα έχει και λιγότερες ενοχλητικές “γυαλάδες”.

Σύμφωνα με τον Takashi Murakami, μέλος της ομάδας σχεδίασης του Nintendo 3DS XL, η νέα οθόνη θα έχει μόλις 3% “ανακλαστικότητα” σε σχέση με την οθόνη του “μικρού” 3DS, που κυμαινόταν στο 12%. Και έτσι, η νέα φορητή κονσολίτσα της Nintendo δεν θα “γυαλίζει” τόσο πολύ, λειτουργώντας ως “καθρέφτης” και μπλέκοντας τη… μύτη του gamer (και το μανιακό δολοφόνο που τον πλησιάζει δίχως να το έχει καταλάβει) με όσα παρουσιάζονται σε αυτήν.

Η μείωση των αντανακλάσεων είναι ακόμη σημαντικότερη στην περίπτωση του 3DS σε σχέση με άλλες κονσόλες, αφού το ότι προβάλλει τρισδιάστατα γραφικά σημαίνει και πως τα μάτια δεν πρέπει να αποσπώνται από “ό,τι βλέπουν σε αυτήν”, αφού μια απώλεια εστίασης τους σημαίνει και “σπάσιμο” της ψευδαίσθησης του 3D. Και αυτή, με τη σειρά της, μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετη κόπωση των ματιών, ζαλάδες, ακόμη και θεάσεις πλασμάτων από την έκτη διάσταση (οκ, οκ, το παράκανα).

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Nintendo, Satoru Iwata, ένας από τους λόγους που συνήθως δεν μειώνεται τόσο η ανακλαστικότητα στις οθόνες των φορητών συσκευών είναι, απλά, το κόστος της διαδικασίας, αφού απαιτεί πρόσθετη δουλειά για κάτι που συνήθως δεν… πολυ-σκοτίζει το χρήστη (τουλάχιστον αρχικά).

Source:

Nintendo’s 3DS XL system may have a size advantage over the original 3DS console, but it will also feature a LCD screen that is less reflective, according to a recent Iwata Asks interview. Takashi Murakami, who works in the mechanical design group for the console, said the reflectivity of the new LCD screen will be 3%, down from 12% on the 3DS.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.