Με δυνατότητες αναβάθμισης το νέο Xbox;

Μια πατέντα της Microsoft που έφτασε στο Internet περιγράφει μια κονσόλα που θα μπορέι να… αναβαθμίζεται! Μα, είναι δυνατόν; Φυσικά! Ας δούμε τα “πως” και τα “γιατί”.

Η πατέντα με αριθμό 20120159090, που καταχωρήθηκε στη σχετική υπηρεσία της Αμερικής, μόλις έφτασε στο Internet, όπου την εντοπισε ο χρήστης Sonic των forum του δημοφιλούς site Beyond3D. Τι το ενδιαφέρον έχει μια πατέντα ώστε να τραβήξει την προσοχή μας; Μα, το ότι προέρχεται από τον Jeff Andrews, έναν από τους βασικούς σχεδιαστές του hardware του Xbox 360, αφορά στο επόμενο Xbox και περιγράφει μια κονσόλα που… θυμίζει τα PCs μας – όσον τουλάχιστον αφορά στις… δυνατότητες αναβάθμισης της! “Τι είναι τούτο”, λοιπόν; Περιγράφει, όντως, το Xbox 720; Μα… Μα δεν μοιάζει με όσα ήδη γνωρίζουμε για την κονσολα! Ή, μήπως, όχι;

Μια πλατφόρμα, πολλές επιλογές

Όλως περιέργως, δεν είναι ασύληπτο το να δημιουργήσει κανείς μια κονσόλα όπως το Xbox 360 που, όμως, να μπορεί να έχει μεταβλητό hardware. Μάλιστα, η Microsoft είναι στην καλύτερη δυνατή θέση για κάτι τέτοιο, και ίσως η μοναδική εταιρεία που θα μπορούσε να τα καταφέρει. Διότι ενώ αρκετοί σπεύδουν να επισημάνουν πως “θα έχουμε και πάλι ασυμβατότητες όπως συμβαίνει στα PCs”, ξεχνούν κάτι σημαντικό: δεν μιλάμε για οποιοδήποτε hardware. Δεν μιλάμε για μια κονσόλα που για παράδειγμα θα παίρνει “νέες, διαφορετικές κάρτες γραφικών”. Ω, όχι… Για ξανασκεφθείτε το: μιλάμε για μια κονσόλα που θα δέχεται “πακέτα upgrade” από τον ίδιο τον κατασκευαστή.

Page 1 of 41234
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.