Η Sony αγόρασε τη Gaikai

Και να που, τελικά, η Sony εξαγόρασε τη Gaikai, την υπηρεσία cloud gaming που είχε αρχίσει να γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη επιτυχία.

Στο σύντομο διάστημα της μέχρι τώρα ζωής τους, Gaikai και OnLive χάραξαν το δρόμο όσον αφορά στο cloud gaming, την νέα τάση που μετατρέπει το gaming σε “υπηρεσία” και εξαφανίζει την ανάγκη αγοράς δυνατού hardware. Αμφότερες οι εταιρείες μάλλον δεν ήταν, μέχρι σήμερα, τόσο κερδοφόρες όσο αισιοδοξούσαν οι δημιουργοί τους, και έτσι “έπαιζαν” φήμες πως και οι δυο ήταν διαθέσιμες προς πώληση, σε όποιον ήταν με τη σειρά του διαθέσιμος να καταβάλλει “αρκετά” – με το “αρκετά” να κινείται στα εννιά ψηφία. Η Gaikai ήταν η πρώτη που, και επίσημα, “βγήκε στο σφυρί”.

Η εταιρεία εξαγοράστηκε από τη Sony, που αναμένεται πως θα την ενσωματώσει με κάποιο τρόπο στη γενικότερη φίρμα του PlayStation, π.χ. παρέχοντας πρόσθετες υπηρεσίες game streaming στις τηλεοράσεις Bravia της, ή “επιστρέφοντας” στο PlayStation 3 κλασσικούς τίτλους του PlayStation 2 μέσω αυτής.

Info

Για όσους δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν, θυμίζουμε πως το λεγόμενο “cloud gaming”, όπως το ερμηνεύουν οι δυο εταιρείες, εκφράζεται ως εξής: ο χρήστης έχει ένα οποιοδήποτε μηχάνημα “που έχει πρόσβαση στο Internet και μπορεί να παίξει video” – το αν είναι υπολογιστής, κονσόλα ή… τοστιέρα, δεν έχει σημασία. Γράφεται συνδρομητής σε μια από αυτές, και στη συνέχεια, μπορεί να “συνδεθεί” στο λογαριασμό του και να παίξει παιχνίδια σαν να βρίσκονταν στη δική του συσκευή. Η διαφορά είναι πως αντί όντως να βρίσκονται σε αυτήν, τρέχουν στους servers της εκάστοτε υπηρεσίας. Και ακριβώς για αυτό δεν έχουν απαιτήσεις από το ίδιο το hardware του χρήστη – αφού δεν τρέχουν σε αυτό.

Αρκετό ενδιαφέρον, πάντως, θα έχει να δούμε “τι θα παιχτεί” με τις μέχρι τώρα “συμμαχίες” της Gaikai, τώρα που θα έχει την επίσημη “στάμπα” της Sony. Θα συνεχίσει η συνεργασία με LG για τις τηλεοράσεις της; Τι θα γίνει με την Nvidia και τις “cloud” λύσεις γραφικών της;

Info

Μπορείτε να δείτε εδώ το επίσημο Δελτίο Τύπου για την εξαγορά.

Source:

It’s been confirmed that Sony has bought Gaikai, David Perry’s cloud gaming service, for $380 million.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.