Στην 5η θέση του “τι κάνουμε με το smartphone” τα… τηλεφωνήματα

Μπορεί “smartphone” να σήμαινε, παραδοσιακά, “μια συσκευή που παίρνει τηλέφωνα μα είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να κάνει και κάποια άλλα πράγματα” μα, σήμερα, τα “κάποια άλλα πράγματα” έχουν έρθει σε πρώτη μοίρα.

Ενώ παλιά ένα smartphone ήταν λοιπόν “μια έξυπνη λύση επικοινωνίας”, που παρά το “τι μπορούσε να κάνει”, παρέμενε στην πράξη μια φορητή συσκευή τηλεφωνίας, σήμερα ο ρόλος του έχει μεταλλαχθεί. Χάρη στις όλο και περισσότερες δυνατότητες τους, τα σημερινά smartphones έχουν αντικαταστήσει πλήρως άλλες συσκευές, από τις φωτογραφικές μηχανές τσέπης μέχρι και τα ίδια τα… laptops για κάποιους χρήστες. Και έτσι, η ίδια η “τηλεφωνική” φύση τους έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Ή, για την ακρίβεια… Σε πέμπτη μοίρα!

Σύμφωνα με στοιχεία της O2, η βασικότερη χρήση των smartphones σήμερα αφορά στο browsing. Αμέσως μετά έρχονται τα social media και, στην τρίτη θέση, η αναπαραγωγή μουσικής. Τέταρτα συναντούμε τα παιχνίδια και, για δες, στην πέμπτη θέση κάνει την εμφάνιση της η… τηλεφωνική επικοινωνία. Και, στην έκτη και έβδομη θέση, η ανταλλαγή emails και sms, αντίστοιχα.

Ody's thoughts

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξει το “ονοματάκι” των smartphones σε κάτι πιο αντιπροσωπευτικό της φύσης τους; Να, έχω να προτείνω ένα σύγχρονο όνομα, που πάω στοίχημα πως δεν το έχει σκεφτεί κανείς, και τους “ταιριάζει γάντι”: Προσωπικοί Ψηφιακοί Βοηθοί. Personal Digital Assistants. Όχι; :-D

Source:

A new study has confirmed what most users are perfectly aware of; that making calls is not even close to being the main use for our smartphones.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.