Πληκτρολόγιο και mouse ειδικά για τα Windows 8 από τη Microsoft

Πριν καλά-καλά κυκλοφορήσουν τα Windows 8, η Microsoft έχει ήδη έτοιμα ένα mouse και ένα πληκτρολόγιο ειδικά για αυτά.

Το “πακετάκι” των Wedge Mobile Keyboard και Wedge Touche Mouse, που μόλις αποκάλυψε η Microsoft, απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά σε όποιον σκέφτεται να αγοράσει ένα Surface tablet της εταιρείας – ή, έστω, “ένα άλλο tablet που θα τρέχει Windows 8”. Και ειδικά στην περίπτωση του πληκτρολογίου, αν κανείς δεν το χρησιμοποιήσει μαζί με ένα Windows 8 Surface tablet, έχει χάσει τουλάχιστον ένα… 30% της λειτουργικότητας του.

Βλέπετε, το ίδιο το πληκτρολόγιο διαθέτει πλήκτρα που αντιστοιχούν στα νέα “charms” των Windows 8, τα βολικά ευκολοπροσβάσιμα shortcuts στο δεξί άκρο του desktop του νέου λειτουργικού συστήματος της microsoft. Η θέση της μπαταρίας του λειτουργεί και ως “χερούλι” για εύκολη μεταφορά του μαζί με το tablet. Το κάλυμα του λειτουργεί και ως… stand για το tablet. Όλα αυτά χάνονται αν κανείς το αντιμετωπίσει ως “απλό πληκτρολόγιο”.

Ομοίως, το Wedge Touch Mouse διαθέτει μια “ευαίσθητη στην αφή” επιφάνεια – και όλοι γνωρίζουμε, πια, πως τα Windows 8 έχουν σχεδιαστεί με έμφαση “στο χειρισμό μέσω αφής”. “Νεύματα” που, για παράδειγμα, επιτρέπουν τη μετάβαση από μια σελίδα σε μια άλλη, το undo μιας κίνησης κ.λπ.

Αμφότερα βασίζονται στην τεχνολογία Bluetooth για την επικοινωνία “με το άλλο hardware” (που, είπαμε, κατά 99,9% θα είναι ένα Surface tablet), αμφότερα είναι όμορφα και με καλή κατασκευή, αμφότερα θα είναι… κομματάκι “τσιμπημένα”: $80 για το πληκτρολόγιο και $70 για το mouse.

Source:

Ahead of the Windows 8 release at the end of October, Microsoft has opted to jump the gun and make a few new OS-specific accessories available in the form of the Wedge Mobile Keyboard and Wedge Touch Mouse—two Aluminum-clad products with a few unassuming tricks up their sleeves.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.