Ναι, μπορείς να κατεβάσεις τον κώδικα του Android 4.1

Οι προηγούμενες εκδόσεις του Android χρειάστηκαν… μήνες μέχρι η Google να διαθέσει τον κώδικα τους στο κοινό. Στην περίπτωση του νέου Android 4.1 Jelly Bean, είναι ήδη διαθέσιμος!

Και εκεί που όλοι περίμεναν πως και το Android 4.1 Jelly Bean θα έμενε “προγραμματιστικό προνόμιο της Google” για μήνες μέχρι να διατεθεί ελεύθερα ο κώδικας του, όπως είχε συμβεί με τις παλαιότερες εκδόσεις του… Τσούπ! Η Google έκανε την έκπληξη και ο κώδικας του είναι ήδη “κατεβάσιμος” από όποιον ενδιαφέρεται.

Φυσικά, δεν πρόκειται για κάτι που θα ενδιαφέρει τον απλό χρήστη, “που θέλει απλά να παίζει με το κινητό/tablet του”, μα οι ενδιαφερόμενοι μάλλον developers ήδη “έχουν φύγει” για τη σελίδα και ξεκινήσει το κατέβασμα. Θα το βρείτε εδώ.

Source:

Unlike previous releases, where months passed between Google announcing a new version and the code being released, Google has made good on their promise to release the source code to Jelly Bean in record time. Unfortunately, the gitweb instance on kernel.org is still down so you’ll have to download the entire thing to take a peek. Hopefully the Cyanogenmod team will find time to start on a community enhanced version soon.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.