Νέο Walkman F800 από τη Sony – με Android 4.0

Sony Walkman F800.jpg
Το νέο F800 της Sony ξεφεύγει από τον “περιορισμένο” χαρακτήρα των προηγούμενων Walkman (…walkmen?!) της εταιρείας, αφού εμπεριέχει μια κανονικότατη εκδοχή του Android 4.0.

Μπορεί το αρχικό walkman να μας έμαθε πως “δεν είναι ανάγκη η μουσική να είναι παγιδευμένη σε ένα δωμάτιο”, αποτελώντας το πρώτο φορητό music player της… προκοπής, αλλά από τότε, η Sony είδε την κυριαρχία της στο χώρο να εξαφανίζεται, στον μέχρι τότε θρόνο της να… στρογγυλοκάθεται η Apple με τα iPod της, και να μη λέει να τον αφήσει για κανέναν ανταγωνιστή. Έκτοτε, η Sony έχει παλέψει με διαφορετικά format, σε πλήθος όχι-και-τόσο-επιτυχημένων προσπαθειών να πείσει πως “το κατέχει το ζήτημα” οσον αφορά στα φορητά audio players.

Τελευταία προσπάθεια της, το Walkman F800, μια νέα συσκευή που έχει ως βάση το Android 4.0 και που αντίθετα με το τι έχουμε συνηθίσει από συσκευές του είδους, ναι, θα έχει πρόσβαση στο Google Play και, κατά συνέπεια, θα μπορεί να εξοπλιστεί με “πρόσθετες εφαρμογές και παιχνίδια”. Διαθέτει οθόνη 3,5” και θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με 8GBs, 16GBs και 32GBs εσωτερικής μνήμης αποθήκευσης. Θα υποστηρίζει τόσο Bluetooth (χρήσιμο για ακουστικά) αλλά και WiFi (για πρόσβαση στο Internet), ενώ το βασικό format αρχείων που θα υποστηρίζει θα είναι το έχω-υψηλή-ποιότητα-αφού-είμαι-σχεδόν-ασυμπίεστο FLAC.

Και έχει και “παρεούλα”

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το “top” της νέας “οικογένειας” συσκευών Walkman που κυκλοφορεί η Sony. Μαζί με αυτό θα δούμε τα S770BT (συνοδεύεται εξαρχής από Bluetooth ακουστικά), το E570 (διαθέτει τεχνολογία noise cancellation και συνοδεύεται από σχετικά ακουστικά) και, τέλος, το πιο “απλό” και “καταναλωτικό” E470, του οποίου η special υπερδύναμη είναι το ότι κυκλοφορεί σε… εμ… έξι χρώματα και θα διαθέτει εξαρχής κάποια παιχνίδια προεγκατεστημένα, καθώς και ένα… Karaoke mode.

Source:

Sony has unveiled four new Walkman models including one that runs on Android 4.0 with FLAC support.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.