Με “δοκιμαστικές” επτά ημερών οι εφαρμογές των Windows 8 στο Windows Store

Το επίσημο online κατάστημα των Windows θα επιτρέπει όχι απλά την αγορά, αλλά και τη δοκιμή οποιουδήποτε προγράμματος ή παιχνιδιού, για χρονικό διάστημα επτά ημερών.

Είναι συχνό φαινόμενο: “στα χαρτιά” ένα πρόγραμμα ή ένα παιχνίδι δείχνει πραγματικά απίθανο. Κάνει τα χ, ψ και ζ πράγματα που θα θέλαμε, φαίνεται σχετικά προσιτό και έτσι, τσούπ, πληρώνουμε, το αγοράζουμε, το εγκαθιστούμε και… χάλια! Μαύρα χάλια! Και έτσι, τα χρήματα μας έχουν πρακτικά “κάνει φτερά”, και καλούμαστε να ψάξουμε από την αρχή να βρούμε μια εναλλακτική. Με τα Windows 8 και το επίσημο Windows Store το συγκεκριμένο φαινόμενο κάνει ό,τι και τα… χρήματα μας μέχρι σήμερα: “φτερά”. Βλέπετε, όπως εξήγησε η Microsoft, οι εφαρμογές που θα διατίθενται μέσω αυτού θα μπορούν να συνοδεύονται από “δοκιμαστική περίοδο” επτά ημερών.

Φυσικά, δεν θα είναι υποχρεωτικό για τους δημιουργούς των εφαρμογών και παιχνιδιών να διαθέσουν μια δοκιμαστική έκδοση των εφαρμογών τους – αν θέλουν θα μπορούν να… αγνοήσουν επιδεικτικά τη συγκεκριμένη δυνατότητα. Όταν, όμως, η Microsoft ξεκαθαρίζει από τώρα πως δεν θα χρειάζεται να παιδευτούν πολύ οι ίδιοι για να κάνουν κάτι τέτοιο, αφού η ίδια θα αναλαμβάνει την ενσωμάτωση “αντιμέτρων” κατά της πειρατείας των δοκιμαστικών εκδόσεων, θεωρητικά αυτό που θα πρέπει να κάνουν οι ίδιοι είναι, απλά, να επιλέξουν πως “ναι, θέλουν να διαθέσουν την εφαρμογή τους και σε δοκιμαστική έκδοση επτά ημερών”.

Από εκεί και έπειτα, αν ένα παιχνίδι ή μια εφαρμογή δεν παρέχει δοκιμαστική έκδοση, μάλλον αυτό δεν θα έχει να κάνει με το ότι “ήταν δύσκολο για το δημιουργό της” ή δεν είχε τα χρήματα ή/και την τεχνογνωσία για να κάνει κάτι τέτοιο, μα, απλά, πως για κάποιο λόγο… δεν θέλει να δούμε το παιχνίδι/την εφαρμογή του πριν “τα σκάσουμε”. Και αν μη τι άλλο, αυτό θα είναι κομματάκι ύποπτο για την πραγματική ποιότητα του παιχνιδιού/της εφαρμογής.

Source:

As Microsoft details on the MSDN blog, the Windows Store will allow seven-day app trials, and it will have built-in functionality to make app trials hassle-free for both developers and users.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.