Μέσω… USB η φόρτιση των μελλοντικών laptops μας;

Η καθιέρωση της θύρας Micro-USB τόσο για ανταλλαγή δεδομένων όσο και για φόρτιση των smartphones μας “έδωσε ιδέες” για τα μελλοντικά laptops μας στο USB 3.0 Group.

Το USB 3.0 Promoter Group, που ασχολείται – όπως λέει και το όνομα του – με την προώθηση και διάδοση της τεχνολογίας USB, προτείνει ένα νέο standard με το οποίο οι θύρες USB 3.0 θα αναλαμβάνουν και τη μεταφορά μέχρι και 100 Watts ρεύματος. Στόχος τους, η δυνατότητα φόρτισης συσκευών μέσω αυτών των, “δεδομένων” πια θυρών των συσκευών μας, εξαφανίζοντας την ανάγκη για “ειδικά σχεδιασμένα βύσματα” που διαφέρουν στα laptops από κατασκευαστή σε κατασκευαστή.

Φυσικά, αν όντως οι δημιουργοί laptops “ψηθούν” από την πρόταση, τίποτα δεν αποκλείει να δούμε τις θύρες USB 3.0 να επεκτείνονται, για χρήσεις… φόρτισης, σε ακόμη περισσότερες συσκευές – από κονσόλες μέχρι… τοστιέρες.

Source:

Chargers would be replaced with a ubiquitous USB 3.0 solution, supporting up to 100 watts of draw

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.