Η επιστροφή της Dawn

Δέκα χρόνια μετά την εμφάνιση στην ομώνυμη, εντυπωσιακή για την εποχή της επίδειξη γραφικής τεχνολογίας της Nvidia, η νεράϊδα Dawn επιστρέφει στο… sequel.

Αν και το νέο demo A New Dawn της Nvidia αποτελεί ως ένα σημείο ένα ταξίδι στο παρελθόν, μόνο ως “ρετρό” δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Σε αυτό η νεράιδα Dawn επιστρέφει στις οθόνες μας – και, ναι, είναι η ίδια που πριν περίπου δέκα χρόνια η Nvidia είχε παρουσιάσει σε ένα παρόμοιο demo, επιδεικνύοντας τις ικανότητες των τότε GPUs της στην αναπαράσταση τρισδιάστατων χαρακτήρων. Φυσικά, η “Νέα Αυγή” είναι ακόμη πιο αληθινή, ακόμη πιο εντυπωσιακή, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις αλλαγές που μεσολάβησαν στην τεχνολογία απεικόνισης τρισδιάστατων γραφικών μέσα στην τελευταία δεκαετία.

Info

Όποιος έχει ένα τελευταίο, “δυνατό” μοντέλο Nvidia ώστε να “σηκώνει” το demo (από GTX670 και άνω), μπορεί να το δοκιμάσει στο δικό του PC, κατεβάζοντας το από εδώ.

Source:

The graphics card maker NVIDIA is showing off its new technology with a downloadable demo.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.