Επιτάχυνε τον Firefox στο Linux με το Flash Video Replacer

Ένας από τους λόγους που ο Firefox κινείται σαν… χελώνα στο Linux οφείλεται στο κακογραμμένο Flash plugin της Adobe. Μια καλή λύση; Η αντικατάσταση του με τον… media player του ίδιου του λειτουργικού συστήματος!

Το Flash χρησιμοποιείται στο Internet για τη δημιουργία “δυναμικού περιεχόμενου” – από παιχνίδια μέχρι μενού σε sites – αλλά και για την κωδικοποίηση πολλών video. Έλα, όμως, που και κακογραμμένο είναι, και πολλές απαιτήσεις έχει, και η Adobe έχει σταματήσει πια να υποστηρίζει την Linux εκδοχή του Flash plugin της. Και έτσι ο Firefox καταλήγει με κάθε άνοιγμα ενός video να “μπουκώνει” και, μετά από κάποια ώρα, να χρειάζεται τερματισμός και επανεκκίνηση του.

Ευτυχώς, κάποιο έξυπνο παλικάρι σκέφτηκε πως αφού και οι σύγχρονοι media players μπορούν να παίζουν Flash video, και αφού βρίσκονται σε πολύ καλύτερη… “κατάσταση” γενικά από το flash plugin, αν ήταν δυνατή η αντικατάσταση του δεύτερου με αυτούς, ο Firefox θα λειτουργούσε καλύτερα. Και κοίτα που όντως ισχύει!

Πριν προχωρήσουμε, να διευκρινίσουμε πως το addon που βλέπουμε βασίζεται στον media player που βρίσκεται εγκατεστημένος στη διανομή σας. Default θεωρείται ο mplayer.

  1. Κάντε ένα κλικ εδώ και εγκαταστήστε το FlashVideoReplacer addon στον Firefox. (Σημείωση προς Μπάμπη: “Το addon του Firefox δουλεύει μόνο στον Firefox. Γιατί έτσι”).
  2. Επανεκκινήστε τον.
  3. Επισκεφθείτε ένα site με video σε μορφή Flash – να προτείνουμε, αν δεν έχετε δει, το Geekbox μας;
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.