Εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από Microsoft, Sony και Apple για “δικά τους” domains

Microsoft, Sony και Apple φαίνεται πως πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για το “προνόμιο” του “να τελειώνει η διεύθυνση των sites με δική τους λεξούλα”.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε sites με καταλήξεις τύπου “.gr”, “.com”, “.eu”, “.org”, μα από φέτος θα αρχίσουμε να βλέπουμε και νέους τίτλους καταλήξεων – για τους οποίους εμπορικά μεγαθήρια θα έχουν ξοδέψει τον… προϋπολογισμό της χώρας μας. Καταλήξεις όπως “.playstation”, “.xbox” ή και… “.cocacola”! Apple, Microsoft και Sony έχουν ήδη “μπει στο παιχνίδι” και, από ό,τι λέγεται, έχουν ήδη “σκάσει” εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για αυτό το “προνόμιο”.

Η Sony έχει καταβάλει γύρω στα $550.000 για να αποκτήσει τρια δικά της domains, τα “.sony”, “.xperia” και “.playstation”, ενώ η Apple έχει πληρώσει $185.000 για, τι άλλο, την κατάληξη “.apple”. Η Microsoft, από την άλλη, είναι ο… “τα έχω και τα ξοδεύω” της παρέας, αφού λέγεται πως έχει φτάσει ήδη στο ασύλληπτο ποσό των $2.035 εκατομμυρίων για την καταχώρηση έντεκα διαφορετικών καταλήξεων, ανάμεσα στις οποίες και οι “.bing”, “.skype”, “.windows” και “.xbox”.

Ody's thoughts

Αναρωτιέμαι τι διαφορά θα έχει το “www.windows.microsoft” από το “www.microsoft.windows” :-P

Source:

Sony has bid $550,000 for ownership of three new personalisable top level web domains: .sony, .xperia and .playstation, according to a New Statesman report.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.