Sequel για την underground επιτυχία Monsters

Είχατε δει το Monsters, μια πολύ καλή κοινωνική ταινία… καμουφλαρισμένη ως ιστορία επιστημονικής φαντασίας; Σύντομα θα αποκτήσει sequel.

Η αρχική ταινία ήταν, στην πράξη, μια ρομαντική περιπέτεια, με περισσότερη έμφαση στο “ρομαντική” από ό,τι στο “περιπέτεια”, που όλως τυχαίως εξελισσόταν σε έναν κόσμο που είχε μολυνθεί από εξωγήινες μορφές ζωής. Οι δυο πρωταγωνιστές, ένας δημοσιογράφος και η κόρη του εκδότη του, καλούνταν να διασχίσουν τη “μολυσμένη περιοχή”, όπου εξωγήινες και μεταλλαγμένες μορφές χλωρίδας και πανίδας τους περίμεναν σε κάθε βήμα τους. Όχι, όμως, και τους θεατές.

Η όμορφη “πατέντα” που έκανε ο Gareth Edwards με το Monsters ήταν πως, στην πράξη, σου έδειχνε από την πρώτη στιγμή τα “τέρατα” στα οποία αναφερόταν ο τίτλος – και δεν ήταν ούτε εξωγήινοι, ούτε μεταλλαγμένοι, μα οι ίδιοι οι ανθρώπινοι χαρακτήρες του στόρι. Τα ίδια τα περίεργα πλάσματα που θα περίμενε κανείς να συναντήσει στην ταινία ζούσαν αποκλειστικά στο παρασκήνιο της, ως… δικαιολογία για το σενάριο και την εξέλιξη της.

Info

Για όσους δεν έχουν δει την αρχική ταινία, μπορείτε να πάρετε μια καλή ιδέα για την ατμόσφαιρα και το στυλ της από το trailer της, που είχαμε δει εδώ. Όπως θα δείτε, καταφέρνει να μη δίνει την εντύπωση της low budget παραγωγής, χάρη στην έξυπνη χρήση ήδη ερημωμένων τοποθεσιών ως παρασκήνιο, αλλά και της… εγκράτειας στη χρήση εφέ.

Το sequel, που έχει ήδη τον τίτλο Monsters: Dark Continent, δείχνει πως θα ακολουθήσει τα ίδια βήματα, αν και σε κάπως μεγαλύτερη κλίμακα. Ακολουθεί η σύνοψη της, όπως την “τσίμπησε” το STYD:

Quote:

Επτά χρόνια μετά την πρώτη ταινία, οι “Μολυσμένες Ζώνες” έχουν απλοθεί παγκοσμίως. Οι άνθρωποι έχουν πέσει από την πρώτη θέση της διατροφικής αλυσίδας, με διάσπαρτες κοινότητες να πασχίζουν για την επιβίωση τους. Αμερικάνοι στρατιώτες ολοκληρώνουν αποστολές σε άλλες χώρες, προστατεύοντας τα συμφέροντα της χώρας τους από τα Τέρατα, μα ο πόλεμος δεν δείχνει να πλησιάζει σε ένα αίσιο τέλος.

Ο Νώε, ένας στρατιώτης με αρκετές αποστολές – αλλά και τύψεις – στο ιστορικό του, φεύγει για μια αποστολή: ένας άλλος Αμερικανός στρατιώτης χάθηκε στα βάθη μιας Μολυσμένης Ζώνης, και ο Νώε θα πρέπει να τον εντοπίσει και εξολοθρέυσει. Όταν, όμως, η μονάδα του Νώε δέχεται επίθεση, επιβιώνουν μόνο αυτός και ένας νεαρός, αρχάριος δεκανέας – ο αδελφός του ίδιου ανθρώπου που έχει αναλάβει να σκοτώσει.

Οι δυο στρατιώτες θα κάνουν ένα ταξίδι που θα αλλάξει τη ζωή τους, μέσα από τη σκοτεινή καρδιά της περιοχής των τεράτων, με συντροφιά μια νεαρή ντόπια ως οδηγό τους. Μέχρι να φτάσουν το στόχο τους, θα έχουν αναγκαστεί να αντιμετωπίσουν τον τρόμο της φύσης των πραγματικών τεράτων του πλανήτη – που, τελικά, ίσως δεν έχουν εξωγήινη καταγωγή.

Ody's thoughts

Ίδιο σενάριο με το πρώτο, με άλλους χαρακτήρες; Check. Μικρή διαφορά στην “δικαιολογία” (α) “σώσε την κόρη του αφεντικού”, β) “σκότωσε τον κακό στρατιώτη”); Check. “Τελικά, εμείς είμαστε τα τέρατα, μπου-χου”; Check. Ναι, μάλλον θα είναι άλλο ένα τυπικό sequel. Κρίμα.

Source:

News on the development of a sequel to Gareth Edwards‘ lo-fi indie sci-fi romance Monsters was quiet for a while, but the movie recently raised its head once again. UK director Tom Green (Misfits) is now at the helm, working from a script by Jay Basu, with Edwards acting as producer.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.