Τα “επτά λεπτά τρόμου” της NASA

Μπορεί να μην έχουν… κουβάδες αίματος, μα τα “επτά λεπτά τρόμου”, όπως έχει ονομάσει η NASA το διάστημα που θα χρειαστεί για την προσγείωση (“προσαρείωση”;!) του Mars Curiosity Rover, μάλλον δικαιολογούν το όνομα τους!

Λόγω της απόστασης ανάμεσα στη Γη και τον Άρη, η επικοινωνία της NASA με το όχημα Mars Curiosity Rover έχει χρονική καθυστέρηση. Και έτσι, αφού δεν μιλάμε για μια επανδρωμένη αποστολή, δεν θα υπάρχει κανείς για να το πιλοτάρει – η είσοδος στην όποια ατμόσφαιρα του πλανήτη, η ανακοπή της πτώσης με αλεξίπτωτο, η “κάθοδος” του ίδιου του Mars Curiosity Rover στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη, όλα θα πρέπει να γίνουν αυτοματοποιημένα, στην εντέλεια, δίχως το παραμικρό λάθος. Και για επτά λεπτά, η NASA δεν θα μπορεί να μάθει αν όλα πήγαν καλά, ή όλη αποστολή… ανατινάχτηκε.

Source:

If you have not seen the NASA JPL video that has been circulating the interwebz over the weekend, take five minutes and DO IT NOW.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.