Σχεδίασε τα ρούχα που θέλεις να αγοράσεις – στο Bloomingdales

Το Bloomingdales πρόσθεσε μια “αλληλεπιδραστική εφαρμογή” σε πραγματική βιτρίνα του, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να σχεδιάσει τα δικά του ρούχα.

Και ναι, φυσικά, μιλάμε για κάτι που συνέβη στην Αμερική – στην Ελλάδα οι βιτρίνες είναι απασχολημένες αυτή την περίοδο να αναρτούν πινακίδες “κλείνουμε και σκοτώνουμε το στοκ σε τιμές-χώμα”, όχι να δημιουργούν αλληλεπιδραστικές εφαρμογές. Ακόμη και έτσι, όμως, δεν μπορούμε να αγνοούμε το μέλλον (άσχετα αν αυτό δείχνει να… αγνοεί επιδεικτικά εμάς), και σίγουρα η προσέγγιση του Bloomingdales θα… “φορεθεί” και από άλλους.

Για την ώρα, η εφαρμογή περιορίζεται σε… σαγιονάρες, και λειτουργεί περίπου όπως το ίδιο το site του καταστήματος, παρέχοντας, όμως, “εναλλακτικές επιλογές” κατά τη φάση μιας παραγγελίας: αντί ο αγοραστής (ή, ρεαλιστικότερα, “η αγοράστρια”) να επιλέξει “αυτές” ή “εκείνες” τις σαγιονάρες, κατά τη διάρκεια της παραγγελίας, περνά από “βήματα” στα οποία επιλέγει το χρώμα της “βάσης”, του “κορδονιού” που τις κρατά στο πόδι αλλά και πρόσθετων διακοσμητικών στοιχείων. Τελικό βήμα, τι άλλο, η αγορά τους.

Εντάξει, το “συνδυάζω προσχεδιασμένα τμήματα ενός ρούχου σε ένα τελικό αποτέλεσμα” δεν είναι το ίδιο με το να το σχεδιάζεις από το μηδέν, μα σίγουρα παρέχει πολύ μεγαλύτερη ελευθερία από ό,τι το να αγοράζεις κάτι που υπάρχει σε προκαθορισμένα και δεδομένα σχέδια-πακέτα. Και θυμίζει και λιγάκι από… RPG, οπότε, γιατί όχι;

Source:

]It’s a familiar problem; you’ve scanned the shoe stores for the perfect sandals to match your new bathing suit, but nothing quite goes. What if you could design your own?

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.