Αγώνας και “διπλός γύρος” Hot Wheels. Με πραγματικά αυτοκίνητα..!

Έχετε παίξει το Trackmania; Αν όχι, σίγουρα (αν, τουλάχιστον, ήσασταν κάποτε αγοράκια) έχετε παίξει με αυτοκινητάκια Hot Wheels. Για εσάς (και εμάς), λοιπόν, “στήνεται” ένας τρομερά επικίνδυνος αγώνας!

Η ομάδα των Hot Wheels συνεργάστηκε με… επιστήμονες της NASA (!), πιλότους μαχητικών αεροσκαφών (!!) και δυο επαγγελματίες οδηγούς αγώνων ταχύτητας (;!;) για να “στήσει” έναν αγώνα που, και μόνο από τη σύλληψη του ως ιδέα, “σπάει ρεκόρ”: οι δυο προαναφερθέντες οδηγοί θα “πιλοτάρουν” (το “οδηγήσουν” είναι… πολύ λίγο) δυο ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα σε μια ειδικά κατασκευασμένη πίστα, το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο κομμάτι της οποίας είναι ένας διπλός “γύρος του θανάτου”. Μια “λούμπα”. Ένα loop. Πώς αλλιώς να το πούμε… Να, αυτό:

Ναι, αυτό. Ναι, είναι “σε πραγματικό μέγεθος” – και αυτό που βλέπετε μπροστά του είναι το παιχνίδι της Hot Wheels από το οποίο εμπνεύστηκαν αυτόν τον τρομερά επικίνδυνο άθλο. Και για αυτό χρειάστηκαν οι επιστήμονες της NASA και οι πιλότοι: οι μεν για να υπολογίσουν με ακρίβεια το πώς θα έπρεπε να σχεδιαστεί η πίστα, να λειτουργούν τα αυτοκίνητα αλλά και τις ταχύτητες που θα πρέπει να πιάσουν οι οδηγοί για να ολοκληρωθεί επιτυγχώς το εγχείρημα (και να μην βρεθούν να πέφτουν προς το έδαφος με το κεφάλι), οι δε για να βοηθήσουν στην εξάσκηση των οδηγών στις πιέσεις επιπέδου επτά ατμοσφαιρών (“G’s” τα λένε εις την Αγγλικήν).

Όποιος βρεθεί στο Los Angeles στις 30 Ιουνίου, ας… περάσει μια βόλτα από εκεί, να μας στείλει καμία φωτογραφία!

Source:

A team of engineers and two crazy drivers are preparing for a history-making challenge drawn from the daydreams of every child who’s ever crisscrossed his parents’ living room with plastic race tracks: building, and racing on, a human-scale Hot Wheels double loop track, just like the one you had when you were a kid.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.