Gaikai: πωλείται. Πληροφορίες εντός.

Η δυσχερής κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και η αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας μάλλον δεν έπαιξαν την παραμικρή σημασία στο ότι η δημοφιλής (εις τας Αμερικάς) υπηρεσία cloud gaming “βγήκε στο σφυρί”.

Αν και είναι… “νέο φρούτο”, και για την ώρα το χαίρονται μόνο στην Αμερική, το cloud gaming ήρθε για να μείνει – αφού ως ιδέα είναι εξαιρετική: ως γνωστόν, υπάρχουν πολλές πλατφόρμες gaming, και καθεμιά έχει τους δικούς της τίτλους. Και κάποιες είναι, απλά, ισχυρότερες από τις υπόλοιπες – ενώ στα PCs, που οι εξελίξεις τρέχουν καθημερινά, ένας “τωρινός” υπολογιστής έχει πολλαπλάσιες επιδόσεις σε σχέση με έναν “χθεσινό”.

Υπηρεσίες σαν τη Gaikai και την OnLive λένε το εξής: αντί να χρειάζεται να αγοράσεις όλες αυτές τις πλατφόρμες για να μπορείς να διαλέξεις από όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια ή, το σημαντικότερο, να πρέπει να “τα σκάσεις” για την πιο δυνατή από αυτές ή για αναβαθμίσεις το PC σου, πως θα σου φαινόταν να μπορείς να παίξεις τα πάντα οπουδήποτε, δίχως περιορισμούς; Αν το PC που είχες πριν μια δεκαετία, που τώρα εκτελεί χρέη… γλάστρας στο μπαλκόνι, μπορούσε να παίζει το Crysis 3; Μοναδική απαίτηση, μια σχετικά γρήγορη σύνδεση προς το Internet – και μια μικρή, τοσοδούλα συνδρομούλα το μήνα.

OnLive και Gaikai, λοιπόν, αναλαμβάνουν να “τρέχουν” αυτές τα παιχνίδια “στα δικά τους μηχανήματα” (ό,τι και αν είναι αυτά, υπολογιστές ή κονσόλες), και μέσω Internet να σου επιτρέπουν να τα “τηλεχειρίζεσαι”, βλέποντας τα αποτελέσματα των κινήσεων σου ως video. Στην πράξη, ο χρήστης καταλαβαίνει μια πτώση στην ποιότητα των γραφικών και μια μικρή καθυστέρηση σε σχέση με την άμεση απόκριση του “να έπαιζε το παιχνίδι στο δικό του hardware”. Και, όσο καλή και αν είναι η ιδέα “στα χαρτιά”, η δεύτερη εξ’ αυτών μόλις… “βγήκε στο σφυρί”.

Ναι, φίλες, φίλοι και φίλα (ε; ), η Gaikai πωλείται. Όποιος έχει περίσσευμα γύρω στα πεντακόσια εκατομμυριάκια δολάρια, διότι τόσα εκτιμά πως θα της προσφερθούν η Gaikai, μπορεί ευθύς αμέσως να κάνει την κίνηση του, αγοράζοντας την μια εκ των δυο πρωτοπόρων εταιρειών του “gaming στα σύννεφα” (cloud gaming, ντε!). Πρόσθετος λόγος να βιαστείτε; Η Sony είχε δείξει ενδιαφέρον και για τις δυο εταιρείες στο παρελθόν, ενώ φήμες έλεγαν πως αναζητούσε μια σχετική με τις δικές τους λύση για την παροχή τίτλων του PlayStation 2 στο PlayStation 3, μέσω PlayStation Network και streaming (φθηνότερα θα της ερχόταν από ό,τι η μετατροπή του κώδικα των τίτλων από τη μια κονσόλα στην άλλη), ενώ και τα μελλοντικά σχέδια της Microsoft που διέρρευσαν πριν λίγες μερούλες θεωρούν δεδομένο το cloud gaming και στο “δικό της” Xbox – όπου αναμένεται να δούμε κάτι σχετικό γύρω στο 2014-2015. Οπότε… Τρέξτε! Τι είναι πεντακόσια εκατομμυριάκια;

Source:

According to CNN Money, the company is expecting to attract “well in excess of $500 million.”

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.