“Το Thief 4 πρέπει να είναι τουλάχιστον ισάξιο του Deus Ex”

Η αυτό, τουλάχιστον, πιστεύει η Eidos Monteal όσον αφορά στην επερχόμενη τέταρτη συνέχεια του franchise που καθιέρωσε τη δράση stealth μέσω οπτικής πρώτου προσώπου.

Ο Stephan D’Astous, boss της Eidos Montreal, δήλωσε στο OXM όσον αφορά στο Thief 4…

Quote:

Η επιτυχία του Deus Ex μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε δυο πράγματα. Το δεύτερο παιχνίδι μας πρέπει να είναι το ίδιο καλό ή και καλύτερο από το Deus Ex, του οποίου η επιτυχία έφερε αρκετή αξιοπιστία στο studio μας. (…) Η κυκλοφορία ενός επιτυχημένου παιχνιδιού σου χαρίζει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αξιοπιστία, και λιγότερους γραφειοκρατικούς περιορισμούς (Σημ.: το αναφέρει ως “red tape”). Δεν θέλουμε να μας δουν ως one trick ponies*.

Info

Και εδώ κάνουμε μια παρένθεση για να εξηγήσουμε τη φράση – που δεν αποδίδεται εύκολα στα Ελληνικά: “One trick ponies” λέγονταν τα άλογα pony που, σε κάποια shows ζώων στο παρελθόν, μπορούσαν να κάνουν μόνο ένα κόλπο – και αυτό όχι και τόσο εντυπωσιακό. Π.χ. “να τινάζουν τη χαίτη τους”. Η φράση έχει μείνει στην Αγγλική καθομιλουμένη με τη σημασία “αυτός που γνωρίζει να κάνει μόνο ένα πράγμα” (και αυτό ίσως όχι και τόσο καλά).

Quote:

Με το Deus Ex προσπαθήσαμε να δώσουμε πραγματικά διαφορετικές επιλογές στο πώς παίζεις, και θέλουμε να φέρουμε τουλάχιστον ένα τμήμα αυτού και στο Thief. (…) Νομίζω πως όταν ο κόσμος ξοδεύει $60 σε ένα παιχνίδι, θέλουν περισσότερο από ένα διάδρομο όπου πυροβολείς και πυροβολείς, άλλο διάδρομο όπου πυροβολείς και πυροβολείς… Θέλουν κάτι περισσότερο, και έτσι τους δίνουμε επιλογές για να μπορούν να παίζουν όπως θέλουν.

Από όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα για τον τίτλο, το Thief 4 θα βασίζεται στην Unreal Engine και θα εμπεριέχει και κάποιου είδους online. Υπόσχεται πως θα έχει “περισσότερα από stealth” όσον αφορά στη δράση του, ενώ αν και θα ακολουθηθεί παρόμοια προσέγγιση με το αρκετά επιτυχημένο Deus Ex: Human Revolution, τον προηγούμενο (και πρώτο) τίτλο του νέου studio, το Thief 4 θα έχει “εντελώς διαφορετικό στυλ”.

Info

Κλείνουμε θυμίζοντας πως πριν λίγες ημέρες διέρρευσε στο Internet ένα κλιπάκι που λέγεται πως δείχνει 30 δευτερόλεπτα από ένα “εσωτερικό” βιντεάκι του τίτλου, που γραφίστας της Eidos Montreal ετοίμασε κατά τη σχεδίαση του, και που παρά τη μικρή διάρκεια του, δίνει μια καλή γεύση της ατμόσφαιρας που θα δούμε σε αυτόν.

Source:

Eidos Montreal boss Stephane D’Astous has finally decided to break ice regarding the progress made by the studio on Thief 4, comparing the anticipated sequel with the studio’s debut effort Deus Ex: Human Revolution.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.