Επιτέλους, ο Kratos στο God of War: Ascension

Όταν η Sony αποκάλυψε το νέο God of War, μας έδειξε μονάχα τμήμα από τη multiplayer δράση του – και ο Kratos ήταν άφαντος. Τώρα, στην E3, επιτέλους, επέστρεψε, στην single player campaign του τίτλου.

Για έναν τίτλο που θεωρείται ταυτόσημος με τον πρωταγωνιστή του, έμοιασε κάπως περίεργο που η Sony “δεν μας έδειξε Kratos” στην επίσημη αποκάλυψη του God of War Ascension. Τώρα, φαίνεται πως αποφάσισε να… βάλει τα πράγματα στη θέση τους: ο Kratos επέστρεψε, το ίδιο τσαντισμένος και… λιγομίλητος. Το περίεργο, όμως, είναι πως όπως θα δείτε στο βιντεάκι, εξακολουθεί να έχει το χαρακτηριστικό του όπλο, τις δεμμένες-στα-χέρια λεπίδες του.

Έλα όμως που ο τίτλος υποτίθεται πως ήταν prequel από όσο γνωρίζαμε, με τη δράση του να εξελίσσεται “πριν ο Kratos μπλεχτεί σε ντράβαλα με τους Θεούς”. Μα, τότε… Τότε πώς και έχει τις λεπίδες από τώρα; Πώς;!; Δεν του τις έδωσε ο Θεός του Πολέμου, Άρης, λίγο πριν τα γεγονότα του πρώτου τίτλου; Ήταν αρκετό το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα για τη δράση ενός τίτλου; Τότε εξελίσσεται το Ascension; Ανάμεσα στο “πάρε τις λεπίδες” και στο “σφάχ’τους όλους” του τελευταίου τίτλου; Αργκ! Πρέπει…να…το…παίξουμε…τώρα! “Να μάθουμε τι έγινε” βρε παιδί μου!

Ody's thoughts

Εντάξει, μπορεί να διατηρεί το ίδιο ακριβώς στυλ με τους προηγούμενους τίτλους, δίνοντας “πάτημα” στους επικριτές του που δικαιολογημένα θεωρούν πως είναι “μια από τα ίδια”, μα… Γιατί είναι κακό αυτό, από τη στιγμή που και οι προηγούμενοι τίτλοι ήταν απίθανοι; Θέλουμε “μια από τα ίδια”, αν το “τα ίδια” ταυτίζεται με “την καλύτερη single player δράση που έχει εμφανιστεί σε τίτλο… ξύλου εδώ και περίπου μια δεκαετία”!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.