Διαθέσιμο το SDK του Xbox SmartGlass

Όποιος θέλει να επεκτείνει το παιχνίδι που αναπτύσσει για το Xbox 360 ώστε να χρησιμοποιεί smartphones και tablets, ας τρέξει. Κανείς;

Το Project SmartGlass της Microsoft είναι αρκετά ενδιαφέρον, όντας τόσο μια έξυπνη “απάντηση” στο χειριστήριο-tablet του Wii U, όσο και ένας τρόπος περαιτέρω “μετάλλαξης” του Xbox “από κονσόλα σε πλατφόρμα” (όπως είχαμε αναφέρει και εδώ). Ουσιαστικά, αποτελεί μια “τεχνολογική υποδομή” από πλευράς Microsoft που δίνει στο Xbox 360 τη δυνατότητα “επικοινωνίας” και “αλληλεπίδρασης” με smartphones και tablets. Και τώρα, η Microsoft διέθεσε το SDK του, την πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορεί κανείς να δημιουργήσει λύσεις με/για αυτό.

Αν, λοιπόν, αναπτύσσετε ένα παιχνίδι για το Xbox 360 και θα θέλατε να έχει και δυνατότητες αλληλεπίδρασης/προβολής περιεχόμενου σε smartphones και tablets, ή ασχολείστε με τον προγραμματισμό και ενδιαφέρεστε για αυτό απλά απο πέριέργεια, ή, τέλος, είστε “από αυτούς που κατεβάζουν ό,τι βρουν μπροστά τους, ακόμη και αν δεν γνωρίζουν τι ειναι ή δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουν ποτέ”, μπορείτε να βρείτε το SDK του SmartGlass…

Info

κάπου εδώ γύρω. Ναι, το site απαιτεί εγγραφή.

Source:

Just weeks after first announcing its SmartGlass initiative for Xbox 360 at a pre-E3 press conference, Microsoft has released the SmartGlass software development kit. It allows Xbox 360 developers to easily integrate PC, tablet, and phone screens in with their Xbox 360 games and applications.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.