Τα νέα προϊόντα της Apple… Τι χαρά…

Και ναι, λοιπόν, η Apple αποφάσισε “να ανοίξει τα χαρτιά της” και να αποκαλύψει το “τι έψηνε” εδώ και τόσο καιρό. Αποτέλεσμα; Τρελή χαρά από πλευράς των φανατικών οπαδών της, παγερή αδιαφορία από τους υπόλοιπους.

Το “τι παρουσίασε η Apple στην WWDC” μάλλον το έχετε δει ήδη και από αλλού, μα για λόγους πληρότητας οφείλουμε να κάνουμε μια μικρή αναφορά σε όλα αυτά τα μαγικά και ενδιαφέροντα. Not.

iOS 6

Αρχίζουμε με “το mobile της υπόθεσης” αφού αποτελεί και αυτό που αφορά στο μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων – όπως και να το κάνουμε, περισσότεροι έχουν iPhone από ό,τι Mac. Το νέο iOS 6 θα διαθέτει ριζικά ανανεωμένη εφαρμογή χαρτών (όπως λέμε Maps), όχι απλά διότι η Apple αποφάσισε να τη βελτιώσει, αλλά και διότι όσο πάει και “τα σπάει” με την Google – της οποίας οι Google Maps αποτελούσαν τη βάση για τη συγκεκριμένη εφαρμογή στις προηγούμενες εκδόσεις. Τώρα, το νέο Maps μας έρχεται κατόπιν νέας συνεργασίας της Apple με την TomTom. Μαζί με αυτό, θα υπάρχει εκτενέστερη ενσωμάτωση social λειτουργιών μέσω του Facebook σε κάθε πτυχή του λειτουργικού συστήματος, ενώ σημαντικά βελτιωμένη είναι και η νέα έκδοση της Siri, που μπορεί πια και να εκκινεί εφαρμογές. Ακόμη, όμως, δεν έχει… “μάθει Ελληνικά” – μα ούτε και πλήθος άλλων γλωσσών.

Ody's thoughts

Α, ναι, ξέχασα το σημαντικότερο: η Siri “ξεκλειδώνει” και επίσημα για όλο τον κόσμο, ενώ έρχεται και σε iPad 3. Έτσι θα μπορούμε και εμείς να ζήσουμε τη χαρά της επανειλλημένης και αγωνιώδους προσπάθειας σωστής προφοράς του “Γκετ Μη Εϊ Μπλόου-τζομπ”

Page 1 of 512345
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.