Καθυστερεί το BlackBerry 10 – πέφτει-πέφτει η RIM

Όλο και πιο δύσκολη γίνεται η πορεία της RIM, αφού λόγω αναδιαρθρώσεων της θα αναγκαστεί να καθυστερήσει την κυκλοφορία του BlackBerry OS 10, αλλά και να προβεί σε σημαντικές μειώσεις προσωπικού.

Η δέκατη έκδοση του BlackBerry υποτίθεται πως θα βρισκόταν κοντά μας μέχρι το τέλος του έτους, μα τώρα, όπως ανακοίνωσε χθες η RIM, αναβάλλεται για τις αρχές του επόμενου έτους. Ο λόγος; Οι συνεχείς προσπάθειες της εταιρείας να αναστρέψει την πτωτική της πορεία, αφού μέσα στο διάστημα από το Μάρτιο έως τον Μάϊο του έτους είδε τα έσοδα της να κυμαίνονται στα $2,8 δις, τη στιγμή που την αντίστοιχη περίοδο πέρισυ ήταν σχεδόν διπλάσια, στα $4,9 δις.

Ανάμεσα στις κινήσεις που θα κάνει η εταιρεία είναι και η μείωση περίπου πέντε χιλιάδων θέσεων, που αντιστοιχεί περίπου στο 30% του συνολικού εργατικού δυναμικού της (περίπου 16.500 άτομα). Έτσι, μάλλον η αναβολή του νέου BlackBerry OS μάλλον ήταν απλά, αναπόφευκτη.

Source:

Amid stiff competition from the likes of Google and Apple, Research In Motion is planning a series of sweeping changes that will see the company delay a key update to its BlackBerry operating system, reduce the number of phones it sells, and shed almost a third of its employees.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.