Η Sony “ποντάρει στη φωτογραφία”

Ογδόντα εκατομμύρια Yen (περίπου οκτακόσια εκατομμύρια Ευρώ) ανακοίνωσε πως θα επενδύσει η Sony στην ανάπτυξη αισθητήρων CMOS.

Στη φωτογραφία αποφάσισε να επενδύσει η Sony, που θεωρεί πως είναι και ένας από τους δυνατότερους τομείς της, σε μια προσπάθεια να σταματήσει να… “αιμορραγεί χρήματα”. Δυστυχώς, τα τμήματα τηλεοράσεων και gaming (λέγε-με-PlayStation) της Sony δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά μέχρι σήμερα, και αν βρισκόταν στη θέση της οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, μάλλον θα είχε σταματήσει να τα υποστηρίζει εδώ και χρόνια. Η κίνηση της είναι λοιπόν ρεαλιστική από εμπορικής άποψης, όσο και αν θα προτιμούσαμε κάποιοι να δούμε τα ίδια χρήματα να επενδύονται στο… PlayStation 4.

Αποτέλεσμα της προσπάθειας της θα είναι η αύξηση παραγωγής “στοιχισμένων” αισθητήρων CMOS (όπως λέμε “stacked”), που χρησιμοποιούνται κυρίως σε smartphones (όπως στο iPhone) και κάμερες DSLR.

Source:

With Sony’s traditional businesses such as TV making heavy losses, new CEO Kaz Hirai has said that the company will prioritize stronger areas such as digital imaging in order to return to profitability.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.