Εξαφάνιση των desktops από τα tablets προβλέπει η Microsoft

Η μέχρι πρόσφατα “τα-PCs-ζουν-και-βασιλεύουν” και “ποιός-ασχολείται-με-φορητά-γκαντζετάκια” Microsoft θεωρεί πως τον επόμενο χρόνο οι πωλήσεις των tablets θα ξεπεράσουν αυτές των desktop υπολογιστών.

Όπως είπε ο head of Windows Web Services, Antoine Leblond…

Quote:

Τα πάντα περιστρέφονταν γύρω από τα desktops, και τώρα το 60% των πωλήσεων PCs αφορά σε laptops. Τον επόμενο χρόνο τα tablets θα ξεπεράσουν σε πωλήσεις τα desktops. (…) Τα Windows 8 είναι ένα παλιό και νέο στοίχημα. Τα Windows 7 ήταν στην πραγματικότητα προσκολλημένα στην τελευταία αλλαγή γενιάς των Windows, στα Windows 95. (Τα Windows 8) είναι μια αλλαγή γενιάς για τα Windows. Παραμένουν, όμως, Windows. Ό,τι μπορούσες να κάνεις πριν, θα μπορείς να το κάνεις και στα Windows 8.

Όσο για τις σημαντικότερες αλλαγές που θα δούμε στα Windows 8, και, κυρίως, στη “λογική” τους, ο ίδιος σχολίασε τα θέματα της έξυπνης διαχείρισης ενέργειας (power management), που είναι αρκετά σημαντική αφού τα περισσότερα σύγχρονα PCs λειτουργούν, πια, με… μπαταρίες (εννοώντας laptops, netbooks, ultrabooks και tablets), αλλά και το χειρισμό μέσω αφής και το πώς το Metro UI είναι απόλυτα προσαρμοσμένο σε αυτή.

Source:

Leblond also talked up Microsoft’s work in terms of the devices that work with Windows 8. “We’ve changed, most PCs are battery-powered now, we’re moving towards a world that’s battery powered. In that world we care more about the CPU, how to preserve battery life. It’s a fundamental change.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.