Τα Windows 8 σηματοδοτούν το τέλος των Windows NT

Windows 8-Metro UI-Black.jpg

Η εταιρεία ερευνών Gartner ανέφερε σε Δελτίο Τύπου της πως η εκκίνηση των Windows 8 σηματοδοτεί και το τέλος της εποχής των Windows NT και τη μετάβαση στην περίοδο των Windows Runtime.

Αν και οι περισσότεροι χρήστες θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν εφαρμογές που ακολουθούν την κλασσική λογική των Win32 για τα επόμενα χρόνια, η κατάσταση θα αλλάξει καθώς θα μεταβαίνουμε σιγά-σιγά στο μοντέλο WinRT. Όπως είπε ο vice president for client and mobile computing της Gartner, Steve Kleynhans…

Quote:

Τα Windows 8 είναι περισσότερα από μια σημαντική αναβάθμιση των Windows – είναι μια τεχνολογική μετάβαση. Δεν βλέπουμε συχνά (τέτοιες) τεχνολογικές μεταβάσεις, με την μόνη αντίστοιχη που είδαμε στο λειτουργικό σύστημα των Windows να αποτελεί τη μετάβαση από την τεχνολογία του DOS στην τεχνολογία των Windows NT, που ξεκίνησε το 1993 και χρειάστηκε οκτώ χρόνια, με την παρουσίαση των Windows XP το 2001 να αποτελούν την ολοκλήρωση της.

Σύμφωνα με την Gartner, μέχρι το 2020 οι εταιρικοί – αλλά και οι “απλοί” – χρήστες των Windows θα ξοδεύουν λιγότερο από 10% του χρόνου τους ασχολούμενοι με εφαρμογές τεχνολογίας Win32, με τους περισσότερους να ξοδεύουν το χρόνο τους με εφαρμογές τεχνολογίας WinRT που θα παρουσιάζονται μέσω του Metro UI.

Source:

As Microsoft prepares to finish up Windows 8 for its “Release to Manufacturing” build (reportedly sometime in mid-July), the research firm Gartner predicts in a new press release today that the launch of Windows 8 later this year is the end of Microsoft’s WinNT programming model and the beginning of the WinRT (Windows Runtime) model (not to be confused with Windows RT, otherwise known as WOA).

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.