Έτοιμος ο Google Chrome για το MacBook Pro με Retina

Λίγο μετά την αποκάλυψη του MacBook Pro με Retina Display, μια νέα έκδοση του Chrome που εκμεταλλεύεται την υπερυψηλή ανάλυση του ήταν έτοιμη μέσα σε… ώρες!

Όπως συμβαίνει συχνά με κάθε νέο hardware, όπως συνέβη με το iPhone 4S με τη Retina display του που χρειάστηκε λίγος καιρός μέχρι το λογισμικό να αναβαθμιστεί για να την εκμεταλλεύεται, το ίδιο συμβαίνει τώρα και με το MacBook Pro με οθόνη Retina της Apple: όσοι το είδαν έχουν εντυπωσιαστεί με αυτήν, μα η αλήθεια είναι πως πέρα από εικόνες και βίντεο που ήδη κυκλοφορούσε σε υπερυψηλή ανάλυση, δεν υπάρχει και τόσο “περιεχόμενο” ειδικά για αυτήν. Οι περισσότεροι reviewers δοκίμασαν εικόνες και βιντεάκια που κυκλοφορούσαν εξαρχής σε υπερηψηλές αναλύσεις (π.χ. από τη Nasa) και εφαρμογές της ίδιας της Apple που είχαν αναβαθμιστεί για τη νέα οθόνη. Όλα τα άλλα έδειχναν από ίδια έως πολύ-πολύ χειρότερα. Τώρα, στην παρέα των “γυαλιστερών” μπήκε και ο Chrome – και μάλιστα… Σχεδόν αμέσως!

Λίγο μετά την αποκάλυψη του MacBook Pro με Retina Display, κυκλοφόρησε ήδη μια πειραματική “Canary” (όπως λέμε… “καρα-beta”) έκδοση του Chrome, που υποστηρίζει τις υψηλές αναλύσεις του νέου laptop-θαύματος της Apple. Η ίδια η Google έχει υποσχεθεί μέσω του blog της πως “θα δουλέψει τον browser της μέχρι να… γυαλίζει στο νέο μηχάνημα της Apple”, και έτσι η συγκεκριμένη beta μπορεί να θεωρηθεί απλά ως μια βιαστική, φτιαγμένη όπως-όπως και άκρως πειραματική έκδοση, για να πάρουμε μια γεύση από το μέλλον του browser της.

Source:

Wow, those folks are quick. Looks like Google will be the first non-Apple company to update their Mac app, the Chrome web browser, to the higher resolution demanded of them by the just-barely-announced Macbook Pro.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.