Το Πακιστάν κόβει το Twitter, μακάρι να το έκοβαν κι εδώ

Μαθαίνουμε ότι κ κυβέρνηση του Πακιστάν υποχρέωσε τους service providers της χώρας να βάλουν φραγή στο Twitter, καθώς ισχυρίζονται ότι έχουν αναρτηθεί πολλά tweets αντι-ισλαμικού περιεχομένου.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν υπάρξει παρόμοιες απαγορεύσεις σε sites και υπηρεσίες online υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, αλλά αισθάνομαι ότι το πράγμα έχει αρχίσει να καταντά από κουραστικό ως γελοίο.
Οι Πακιστανικές Αρχές χαρακτηρίζουν ως “βλάσφημες και προκλητικές” πολλές αναρτήσεις στο Twitter, χωρίς να δίνουν και πολλές εξηγήσεις, το αποτέλεσμα είναι πάντως, μέχρι στιγμής να έχουν δώσει εντολές να διακοπεί η πρόσβαση, μέχρι οι ιθύνοντες της υπηρεσίας να διαγράψουν τα βλάσφημα tweets.
“Αποφασίζομεν και διατάσσομεν” λοιπόν, χωρίς επαρκείς εξηγήσεις. Κι ας διαμαρτύρονται οι διεθνείς οργανισμοί για καταπάτηση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πάντως οι πληροφορίες λένε ότι ένας αδιευκρίνιστος αριθμός Πακιστανών έχει παρακάμψει την απαγόρευση διά της μεθόδου του IP address spoofing, έτσι ώστε να φαίνεται ότι συνδέεται από άλλη χώρα, όπου δεν ισχύει η φραγή του Twitter.

Galacticus's thoughts


Πριν βιαστεί να με κατακεραυνώσει κανείς σχετικά με την ευχή του τίτλου, απλώς αναφέρω ότι φυσικά και δεν είμαι υπέρ της λογοκρισίας και της κατάργησης μέσων επικοινωνίας όπως το Twitter. Απλώς πολλές φορές αναρωτιέμαι για την ευφυία των ανθρώπων που το χρησιμοποιούν και την ποιότητα, αλλά και τη χρησιμότητα των αναρτήσεών τους. Όπως και κάθε άλλο μέσο διάδοσης πληροφορίας, το Twitter μπορεί να ενημερώσει, αλλά μπορεί και να παραπλανήσει, μπορεί να διαφωτίσει, αλλά μπορεί και να αποβλακώσει.

Source:

Pakistani authorities have blocked access to the social media website Twitter because of messages they say are offensive to Islam.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.
  • tr3quart1sta

    με αυτη τη λογικη να κοπουνε ολοι οι τροποι διαδοσης πληροφοριας διοτι ολοι μπορουν να “μπορεί να ενημερώσει, αλλά μπορεί και να παραπλανήσει, μπορεί να διαφωτίσει, αλλά μπορεί και να αποβλακώσει”