Ο Firefox παρουσιάζει το νέο του “πρόσωπο”

Κοινή εμφάνιση σε όλες τις πλατφόρμες (όσο, τουλάχιστον, αυτό είναι δυνατόν) είναι ένας από τους βασικότερους στόχους της ομάδας που σχεδιάζει το περιβάλλον, την “εμφάνιση”, την “πρόσοψη” του Firefox – και, κατά συνέπεια, τον τρόπο που η εφαρμογή αλληλεπιδρά με το χρήστη.

Ένα νέο ebook της ομάδας σχεδίασης της εφαρμογής, που συναντήσαμε στο SlideShare, δείχνει οπτικά το πώς ο browser πιθανότατα θα μεταλλαχθεί/εξελιχθεί, τόσο ώστε να βελτιωθεί στα PCs όσο και, επιτέλους, να αποκτήσει ένα… περιβάλλον της προκοπής σε smartphones και tablets.

Σίγουρα, όμως, πιο ενδιαφέρουσες από όλο το βιβλιαράκι είναι οι σελίδες που δείχνουν το πώς η UX team σκοπεύει να αντιμετωπίσει το “πρόβλημα” του εντελώς-διαφορετικής-λογικής-από-οτιδήποτε Metro UI περιβάλλοντος της Microsoft. Αντί, όμως, να σας τα περιγράφουμε, ορίστε το ίδιο το βιβλιαράκι:

Ux overview fxworkweek_april2012
View more presentations from Madhava Enros

Source:

Mozilla has been working on the Windows 8 Metro version of its Firefox web browser for a few months now. This week, Mozilla’s Madhava Enros posted up an online slide presentation from a recent company conference which shows, among other things, some mockups of what the Metro version of Firefox might look like. One of them is a Start page that displays favorite sites along with some bookmarks in the Metro UI to the right of those web sites.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.