Έτοιμο για public beta το κατάστημα εφαρμογών της Mozilla

Το ότι είναι γνωστή κυρίως για τον browser της, Firefox, και κάποια άλλα επίσης δωρεάν προγράμματα, δεν θα πει πως η Mozilla δεν θα ήθελε να έχει και “εμπορικές” σχέσεις με τους χρήστες του λογισμικού της, που μεταφράζεται και ως “να έχει και κανένα έσοδο από όσα τους δίνει”. Και τι καλύτερο, όπως απέδειξε η Apple που τώρα μιμούνται όλοι οι άλλοι, από ένα… App Store! Έτσι, και η Mozilla ετοιμάζει εδώ και καιρό ένα δικό της App Store, για web εφαρμογές και παιχνίδια, που τώρα πια είναι σχεδόν έτοιμο και σύντομα θα δούμε σε beta έκδοση.

Οι εφαρμογές του app store της Mozilla θα είναι στην πράξη “web εφαρμογές”, φτιαγμένες με HTML5, JavaScript και CSS3 – δηλαδή, όπως και οι περισσότερες σελίδες του web. Αντίθετα με προτάσεις σαν τις Apple, δεν θα περιορίζεται σε λογισμικό για mobile συσκευές, ούτε σε συγκεκριμένους τύπους εφαρμογών. “Όλα παίζουν”. Δυστυχώς όμως, ενώ θα είναι προσβάσιμο από οποιονδήποτε browser, ο κώδικας που θα επιτρέπει την εγκατάσταση των εφαρμογών αρχικά θα είναι διαθέσιμος μόνο μέσω του browser της, Firefox – μα η ίδια αισιοδοξεί πως στο μέλλον θα προστεθεί σχετική υποστήριξη και σε άλλους browsers.

Το app store της θα ανοίξει τις πύλες του στους χρήστες, σε κατάσταση beta, στο πολύ κοντινό μέλλον, σε λίγες εβδομάδες, ενώ ο κώδικας του θα διατεθεί ώστε όποιος επιθυμεί να μπορεί να τον αξιοποιήσει για να δημιουργήσει το δικό του online κατάστημα.

Ody's thoughts

Μας βλέπω να γεμίζουμε online καταστήματα εντός του έτους, και να μην ξέρουμε ποιο να… πρωτοεπισκεφτούμε!

Source:

Mozilla Marketplace will be online in a few weeks to take on Apple App Store and Google Play Store

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.