“Άνοιξε” το socl της Microsoft

Είχαμε αναφερθεί στο socl και στο παρελθόν, τότε που για πρώτη φορά είχε αποκαλυφθεί πως το κοινωνικό δίκτυο της Microsoft δεν ήταν κάποιου είδους “απάντηση” στα facebooks και twitters του πλανήτη, αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό ως προσέγγιση: ένα δίκτυο που διευκόλυνε την επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα σε μαθητές και καθηγητές. Και ακριβώς για αυτό αρχικά ήταν και περιορισμένο, προσβάσιμο μόνο από λίγα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Τώρα, το socl “άνοιξε τις πύλες του” για όλον τον κόσμο, και οποιοσδήποτε μπορεί να “μπει” σε αυτό χρησιμοποιώντας είτε την facebook id του ή το λογαριασμό του στις “live” υπηρεσίες της Microsoft. Τόσο από άποψη λειτουργικότητας όσο και εμφάνισης, το socl παραπέμπει περισσότερο σε μια απλοποιημένη εκδοχή του Google+ παρά στο Facebook ή σε κάποιο άλλο “πολύπλοκο” site κοινωνικής δικτύωσης.

Ody's thoughts

Και, για την ώρα, επικρατεί λίγη… εμ… “νέκρα”. Συνηθισμένο φαινόμενο σε κάθε νέα προσπάθεια κοινωνικής δικτύωσης. Αν συνεχίσει να είναι έτσι σε δυο εβδομάδες, μάλλον θα αρχίσουν να χτυπούν συναγερμοί κάπου στα έγκατα της Microsoft.

Info

Βρείτε το εδώ.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.