Μπορεί μια ταινία Β’ διαλογής να σου σώσει τη ζωή;

Argo.jpg

Η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου μας, όσο απίστευτη και αν φαίνεται, είναι “ναι”, αν μιλάμε για το Argo, τη νέα ταινία του Ben Affleck (και πάλι σε ρόλο σκηνοθέτη και ουχί απλά πρωταγωνιστή). Και το “απίστευτο” δεν κολλάει στην ίδια, μα στο ότι όσα περιγράφει είναι βασισμένα σε μια πραγματική, άκρως ενδιαφέρουσα και πραγματικά… “κούκου” ιστορία. Από αυτές που δεν θα πίστευες με τίποτα πως θα μπορούσαν να έχουν συμβεί.

Η περίοδος είναι τα 70s. Κατόπιν επεισοδίων και γενικού αναβρασμού στην Τεχεράνη, όσοι ξένοι βρίσκονται εκεί τρέπονται σε φυγή για να… γλιτώσουν τη ζωούλα τους. Έξι άτομα, όμως, παγιδεύονται στην περιοχή. Και ενώ κρύβονται, δίχως φαινομενικά να υπάρχει ελπίδα σωτηρίας, οργανώνεται η πιο… ανώμαλη, πρωτότυπη, “αλλού” ιδέα για τη διάσωση τους. Και έχει να κάνει, ναι, με μια ταινία επιστημονικής φαντασίας Β’ (ή μάλλον “Γ’ και βγάλε”) διαλογής. Που, μάλιστα… Δεν υπάρχει καν!

Απολαύστε το trailer και αν δεν σας κινήσει την περιέργεια, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως “σας αξίζει να βλέπετε πάλι και πάλι τις σκηνές των τεράστιων μαχών στο τέλος του Transformers 3 μέχρι να πολτοποιηθεί ο εγκέφαλος σας”!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.