$5,7 δις “μέσα” η Sony

Αν και τα πράγματα δεν είναι, τελικά, τόσο χάλια όσο είχε εκτιμήσει αρχικά η Sony – που περίμενε πως θα σημείωνε απώλειες της τάξης των $6,4 δις, δυστυχώς, δεν είναι και δραματικά καλύτερα για τη μεγάλη εταιρεία, που είδε τις ζημιές της να σκαρφαλώνουν στα $5,7 δις.

Η εταιρεία του PlayStation, των Bravia και, για όσους έχουν ξεχάσει, η “μαμά” του Walkman (αλλά και για όσους… δεν ξεχνούν, του minidisc), προσπαθεί εδώ και χρόνια να αλλάξει πορεία και δεν φαίνεται να τα καταφέρνει. Οι φετινές ζημιές της αποτελούν, έως τώρα, τον απόλυτο… πάτο του πηγαδιού, αφού πρόκειται για τις υψηλότερες στην μέχρι τώρα πορεία της.

Άξιο σημείωσης πως ο Kazuo Hirai, που από το τμήμα του PlayStation ανέλαβε ρόλο CEO της ίδιας της Sony πριν λίγο καιρό, φαίνεται να έχει αρχίσει να αλλάζει τη λογική της εταιρίας, εστιάζοντας στα σημεία που είναι δυνατή και ομαδοποιώντας υποτμήματα της. Βασικότεροι υπαίτιοι για τις απώλειες, οι τηλεοράσεις της, που “μπαίνουν μέσα” εδώ και περίπου μια… δεκαετία, και το τμήμα gaming, που από το PlayStation 2 και μετά επίσης “αιμορραγεί” χρήματα.

Source:

It’s become pretty well-understood that Sony is a sinking ship that requires quite a few fixes before it can ever be saved, but if its latest annual loss is any indication of what’s to come, Sony isn’t coming up for air anytime soon.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.